Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van beleggingspand

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Geïnteresseerd in investeren en vermogensopbouw? Dan heb je misschien al overwogen om een beleggingspand te kopen. Dit is onroerend goed dat je primair koopt om financieel rendement mee te behalen, zoals door huurinkomsten of waardevermeerdering. Denk aan appartementen, kantoren, winkels of industriële gebouwen. Kijk eens op www.funda.nl om te zien wat er zoal te koop is om een idee te krijgen.

Wat betekent rendement en risico voor jou?

Net als iedere andere investering, brengt ook een beleggingspand financiële risico’s met zich mee. Hoewel onroerend goed historisch gezien vaak in waarde stijgt, is dat geen garantie voor de toekomst. Mogelijk levert een beleggingspand je wel een stabiele stroom aan huurinkomsten op. Dat is natuurlijk een groot voordeel!

Welke fiscale voordelen zijn er?

Afhankelijk van waar je woont, zitten er fiscale voordelen aan een beleggingspand. In Nederland, bijvoorbeeld, zijn de huurinkomsten en waardeveranderingen van een beleggingspand lager belast dan je wellicht zou verwachten, dit is een fiscaal voordeel ten opzichte van andere landen. Let er wel goed op welke wet- en regelgeving er gaat veranderen. Dit heeft namelijk veel invloed op jouw (toekomstige) rendement.

Hoe zorg je voor liquiditeit en diversificatie in jouw portfolio?

Een nadeel van een beleggingspand is dat het niet zo eenvoudig te verkopen is als aandelen of obligaties. Aan de andere kant, helpt het wel om jouw investeringsportfolio te diversifiëren. Meer weten over het verkopen van jouw beleggingspand? Ga naar deze link voor meer informatie. Daar zie je precies hoe dit werkt.

Wat is jouw rol als het om verhuur en beheer gaat?

Het hebben van een beleggingspand betekent ook dat je actief betrokken bent bij het beheer. Het vinden van huurders, onderhoud en administratie zijn een aantal van de taken om rekening mee te houden. Er zijn ook beheermaatschappijen die dit voor je doen. Dat heeft echter wel effect op jouw uiteindelijke rendement.

Hoe financier jij jouw beleggingspand?

Zo’n investering vereist vaak een aanzienlijke hoeveelheid kapitaal. Veel beleggers kiezen daarom voor een verhuurhypotheek. Zorg ervoor dat je een goede balans vindt tussen de verwachte huurinkomsten en jouw maandelijkse hypotheeklasten. Bij een hoge hypotheekrente lopen deze kosten behoorlijk op en dat heeft een negatief effect op de uiteindelijke winst die je met een beleggingspand maakt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: