Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van bedrijfsautoverzekering

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Als ondernemer heb je ongetwijfeld weleens gehoord van de term ‘bedrijfsautoverzekering’. Aan de naam kun je al veel afleiden, maar toch weet niet iedereen wat deze verzekering precies inhoudt. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst gaan we namelijk dieper in op de betekenis van een bedrijfsautoverzekering. Je leest wanneer je deze verzekering nodig hebt, welke dekkingsmogelijkheden er zijn en hoe je de beste bedrijfsautoverzekering vindt.

Wanneer heb ik een bedrijfsautoverzekering nodig?

Wie denkt dat ieder bedrijf een bedrijfsautoverzekering nodig heeft, heeft het mis. Je sluit deze verzekering namelijk alleen af als je een auto op naam van je bedrijf zet. Gebruik je één of meerdere auto’s van de zaak? Dan moet je ieder voertuig apart verzekeren. Denk niet dat je onder een zakelijke autoverzekering uit kunt, want in Nederland ben je wettelijk verplicht om een auto te verzekeren. Deze verplichting geldt niet alleen voor privéauto’s, maar net zo goed voor bedrijfsauto’s. Verzeker je auto daarom direct nadat je hem gekocht hebt. In dat geval mag je er binnen de kortste keren legaal de openbare weg mee op.

Verschillende dekkingsmogelijkheden

Heb je een bedrijfsauto gekocht en wil je deze direct verzekeren? Dan heb je misschien al ontdekt dat er verschillende dekkingsmogelijkheden zijn. Verdiep je eerst goed in de opties voordat je een keuze maakt. Om jou een handje te helpen, zetten we hieronder de drie standaarddekkingen voor bedrijfsauto’s op een rijtje.

1) WA Een bedrijfsauto moet minimaal verzekerd worden voor de wettelijke aansprakelijkheid. Als je voor deze dekking kiest, ben je verzekerd voor schade die je met het voertuig bij anderen veroorzaakt. Zowel schade aan personen als schade aan spullen van anderen valt binnen de dekking.

2) WA + Beperkt Casco Heeft je bedrijfsauto nog een relatief hoge dagwaarde? Dan kun je voor de dekking WA + Beperkt Casco kiezen. Je bent dan niet alleen verzekerd voor schade die je met de auto veroorzaakt, maar ook bepaalde schade aan de auto zelf wordt vergoed. Het gaat bijvoorbeeld om schade door brand, inbraak en storm.

3) WA + Volledig Casco Als de bovenstaande dekkingen niet ver genoeg gaan, sluit je een allrisk bestelautoverzekering af. Je bent dan niet alleen verzekerd voor schade die je bij anderen aanricht en schade aan jouw auto door brand, inbraak of storm, want ook schade door een aanrijding of vandalisme wordt vergoed. Deze dekking staat bij veel verzekeraars ook wel bekend onder de naam WA + Volledig Casco.

Baseer je keuze op de leeftijd

Weet je niet goed voor welke van de drie standaarddekkingen je moet kiezen? Dan kan de leeftijd van het voertuig je een handje helpen. Een allrisk autoverzekering wordt vaak alleen afgesloten voor bedrijfsauto’s jonger dan zes jaar. Als de auto tussen de zes en tien jaar oud is, volstaat de dekking WA + Beperkt Casco vaak. Een WA-verzekering wordt meestal afgesloten voor bedrijfsauto’s ouder dan tien jaar.

Breid de standaarddekking uit

Naast de drie standaarddekkingen kun je een bedrijfsautoverzekering uitbreiden met één of meer aanvullende modules. Zo kun je bijvoorbeeld een inzittendenverzekering afsluiten. Dit is overigens niet altijd nodig, want bij sommige verzekeraars zit deze aanvullende verzekering bij één van de drie standaarddekkingen in. Daarnaast kun jij je vaak aanvullend verzekeren voor rechtsbijstand en pechhulp. Besef je wel dat de premie stijgt als jij je bedrijfsautoverzekering uitbreidt. Lees ook hier over de betekenis van een bedrijfsverzekering.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: