Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van beamer

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is een beamer?

Een beamer of projector is een apparaat dat wordt gebruikt om lichtstralen te projecteren, vooral een apparaat met een systeem van lenzen om dia’s of film op een scherm te projecteren.

Werking van een beamer

De meeste beamers creëren een beeld door een licht door een kleine transparante lens te laten schijnen, maar sommige nieuwere soorten projectoren kunnen het beeld rechtstreeks projecteren met behulp van lasers. Een virtueel netvliesbeeldscherm, of netvliesprojector, is een projector die een beeld rechtstreeks op het netvlies projecteert in plaats van een extern projectiescherm te gebruiken.

Het meest voorkomende type beamer dat tegenwoordig wordt gebruikt, wordt een videobeamer genoemd. Videobeamer zijn digitale vervangers voor eerdere typen projectoren, zoals diaprojectoren en overheadprojectoren. Deze eerdere typen projectoren werden in de jaren negentig en begin 2000 grotendeels vervangen door digitale videoprojectoren, maar op sommige plaatsen worden nog steeds oude analoge projectoren gebruikt. De nieuwste soorten projectoren zijn handheld projectoren die lasers of leds gebruiken om beelden te projecteren. Hun projecties zijn moeilijk te zien als er te veel licht is.

Filmprojectors

Bioscopen gebruikten een type projector dat een filmprojector wordt genoemd, die tegenwoordig grotendeels wordt vervangen door digitale bioscoopvideoprojectoren.

Meer weten of een beamer kopen? Bezoek dan Beamer-winkel.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: