Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van barbecue

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een barbecue, afgekort ook wel bbq of BBQ genoemd, is een voorwerp waarop je vlees, vis en andere voedingsproducten kan bereiden. De producten liggen op een rooster en worden gegaard en gegrild. Dit gebeurt door middel van directe of indirecte verhitting.

In Nederland steekt men vaak de barbecue aan als het lekker weer is en je kan genieten in de tuin of op het terras. Een heerlijk stuk vlees of vis grillen in gezelschap van familie of vrienden. Ook in de winter wordt de barbecue steeds populairder. Echte barbecue liefhebbers laten zich niet tegenhouden door kou en sneeuw.

De geschiedenis van de barbecue

De geschiedenis van de barbecue is al velen jaren oud en heeft zich in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld. Maar waar komt de barbecue vandaan? Over het ontstaan van de barbecue gaan verschillende verhalen rond.

In de 17e eeuw waren er Franse en Engelse boekaniers actief rondom de Caribische eilanden. De techniek van het langzaam roosteren van vlees namen zij van de piraten over. Het vlees zou hierdoor langer houdbaar blijven. Ook de Indianen op Puerto Rico, Cuba en Hispanola waren fan van het bereiden van vlees of vuur. Baracbicu betekent in hun taal ‘het heilig vuurbed’. Een ander verhaal gaat over de Franse Bourgondiërs, die lang geleden varkens en zwijnen aan het spit deden. Het werd ook wel ‘van kop tot staart’ genoemd. De fransen vertaalden dit naar ‘Barbe a queue’. Letterlijk vertaald: van baard tot staart.

Soorten barbecues

De barbecue cultuur is in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld. Een houtskoolbarbecue is al jaren ongekend populair. Houtskool of briketten zijn nodig om de barbecue aan te kunnen steken. Met een houtskoolbarbecue creëer je een unieke geur- en smaakbeleving. De gasbarbecue en de elektrische barbecue hebben ook hun weg gevonden. Deze barbecues zijn snel startklaar en hebben een regelbare temperatuur. Ideaal om diverse barbecue technieken toe te passen.

 

Wees op tijd voor de zomer om de nieuwste barbecues en accessoires te bekijken.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: