Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van backup

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is een backup?

Letterlijk betekent het Engelse woord backup ‘terugvallen op’. Oftewel iets waar je op kunt rekenen als je huidige systeem, software of bijvoorbeeld een lid van je sportteam die uitvalt en gewisseld kan worden.

Backup in de ICT

Wanneer we het in de ICT hebben over een backup dan bedoelen we een reservekopie van jouw software of een stuk hardware die je kunt inschakelen als je primaire systeem (tijdelijk) niet meer werkt.

In de informatietechnologie is een back-up of gegevensback-up een kopie van computergegevens die elders zijn genomen en opgeslagen, zodat deze kunnen worden gebruikt om het origineel te herstellen na een gebeurtenis met gegevensverlies. Bijvoorbeeld als je iPhone in het water is gevallen en je toch nog je kostbare foto’s wilt terughalen of een webserver jouw webshop host en een hardware probleem ondervind. Met een back-up van de gegevens en/of een back-up systeem kan je snel weer als vanouds gebruik maken van alle data.

Online backup vs. harddisk backup

Steeds vaker kiezen mensen voor een online backup dienst. Niet zo gek als je nagaat dat je bij het backuppen op een enkele hardeschijf kans loopt dat de backup kwijtraakt, kapotgaat of onvolledig is. Lange tijd was het kopiëren van jouw gegevens naar een externe harde schijf de minst tijdrovende en meest kosteneffectieve manier om een ​​back-up van gegevens te maken. Maar het opslaglandschap is de afgelopen jaren drastisch veranderd met de introductie van cloudopslagservices.

Het uploaden van je gegevens naar de dedicated servers van een bedrijf is vaak goedkoper en veiliger dan het bewaren van een fysieke hardeschijf. Bovendien worden veel cloudopslagplatforms geleverd met naadloze back-up- en synchronisatiesystemen die ervoor kunnen zorgen dat je nooit zonder kopieën van jouw meest recente bestanden zit.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Computer & Internet
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: