Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van automatisch traden

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Automatisch traden (handelen) is een methode om deel te nemen aan financiële markten met behulp van een programma dat vooraf ingestelde regels voor het in- en uitstappen van transacties uitvoert. Als handelaar combineer je een grondige technische analyse met het instellen van parameters voor de door jou in te nemen posities, zoals te openen orders, puts, calls en gegarandeerde stops.

Auto trading stelt je in staat om in korte tijd veel transacties uit te voeren, met als bijkomend voordeel dat de emotie uit de handelsbeslissingen wordt gehaald. Dat komt omdat alle handelsregels al zijn ingebouwd in de parameters die je instelt. Met sommige algoritmen kan je zelfs door jou vooraf bepaalde strategieën gebruiken om trends te volgen en dienovereenkomstig te handelen. Dit kan via een platform om met behulp van trading software.

Hoe werkt geautomatiseerd handelen?

Voordat je kan beginnen aan automatisch traden loop je de volgende stappen door. Eerst kies je een platform en stel je de parameters van jouw handelsstrategie in. Daarna maak je gebruik van je handelservaring om een reeks regels en voorwaarden op te stellen, en vervolgens past de  aangepaste algoritme de criteria toe om namens jou geautomatiseerd transacties te plaatsen. Deze factoren zijn gebaseerd op de timing van de handel, de prijs waartegen deze moet worden geopend en gesloten, en de hoeveelheid. Bijvoorbeeld: “koop 100 aandelen Ahold/Delhaize wanneer het 50-daags gemiddelde boven het 200-daags gemiddelde komt”.

De ingestelde automatische handelsstrategie zal voortdurend de prijzen op de financiële markten in de gaten houden, en de transacties zullen automatisch worden uitgevoerd als aan de vooraf bepaalde parameters wordt voldaan. Het doel is om sneller en efficiënter transacties uit te voeren en te profiteren van specifieke, technische trends in de markt.

Wat is een voorbeeld van automatische trading software?

BitiCodes is een multi-asset automatisch handelssoftware gericht op de cryptovaluta-markt met toegang tot Bitcoin, Ethereum, Solana, XRP, Cardano, en vele andere prominente cryptocurrencies. De software is multi functioneel en volledig aanpasbaar om aan de behoeften van elke handelaar te voldoen. Het biedt toegang tot enkele van de meest populaire instrumenten in de industrie qua automatisch traden.

Disclaimer: Wij bieden geen financieel advies. Raadpleeg altijd een financieel expert voordat je grote beslissingen neemt. Beleggen is niet zonder risico.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Financieel
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: