Betekenis van app

Wat is een app?

App is de populaire afkorting voor applicatie of application in het Engels. Een app is een stukje software die je download naar je computer, tablet of telefoon. Doorgaans denken we bij app aan een mobiele app, een programma dat je kunt installeren op je smartphone.

Apps zijn een booming industrie

Steeds meer mensen bezitten een smartphone zoals een iPhone of Android device van Samsung of een van de andere telefoonfabrikanten. Op deze telefoons maken de gebruikers veel gebruik van apps, ze zijn snel te downloaden en bieden een snelle uitkomst voor de gebruiker. Ze worden gebruikt voor het spelen van games, snel iets op te zoeken of andere taken. Elk programma dat je op je telefoon gebruikt is een app, vaak door externe partijen ontwikkeld.

Doordat apps zo populair zijn geworden is er ook veel geld in te verdienen. Enerzijds is het een stukje branding van je merk en een verlengstuk van je website, anderzijds is het een mogelijkheid om geld te verdienen met de verkoop van de app, advertenties bij het gebruik ervan of in-game sales. Het zal je dan ook niet verbazen dat steeds meer bedrijven een app laten maken. En dat kan steeds voordeliger!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *