Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Altcoins

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Of je nu bekend bent met crypto of niet, Bitcoin ken je sowieso. Deze cryptovaluta heeft ontzettend veel aandacht gekregen in de media en je kunt er eigenlijk niet om heen. Toch hoor je bijna niks over de andere cryptomunten, en dit komt niet omdat het er maar een paar zijn. Er zijn er namelijk nog een paar duizend. Na de grote munten als Bitcoin, Ethereum en Ripple komt de rest eigenlijk pas. Deze minder relevante cryptomunten worden Altcoins genoemd. Het zijn eigenlijk alternatieve munten.

Van alle munten heeft Bitcoin vanzelfsprekend het grootste aandeel. De totale waarde van alle cryptovaluta wordt voor meer dan de helft ingevuld door Bitcoin. Hier begint de dominantie. Je zou het misschien niet meteen denken, maar Altcoins hangen best veel samen met Bitcoin. Wanneer de koers van Bitcoin stijgt, stijgen de koersen van Altcoins naar alle waarschijnlijkheid ook.

De toekomst

Experts hebben in het begin van het cryptotijdperk hun poot lang stijf gehouden. Zij waren van mening dat Altcoins niet lang gingen overleven en dat ze vrij onbelangrijk zouden blijven. Dit zou alles te maken hebben met het feit dat Altcoins simpelweg niet op zouden kunnen boksen tegen Bitcoin. Door de jaren heen is deze mening wel wat veranderd.

De meeste mensen zijn langzaam maar zeker gaan beseffen dat Altcoins wel degelijk van waarde zijn en dat ze bitcoin indirect ook helpen. Ken je crypto een beetje, dan weet je dat decentralisatie erg belangrijk is. Het mooie aan Altcoins is dat zijn er samen voor zorgen dat er meer decentralisatie is.

De waarde van cryptovaluta zijn onstabiel en fluctueren continu. Als je benieuwd bent naar de Bitcoin koers of de waarde van Altcoins kun je een kijkje nemen op het internet.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: