Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van Allonge

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuten
4.6
(8)

Allonge komt van het Franse werkwoord allonger, wat letterlijk betekent “verlengen”. In juridische termen slaat de allonge daarom letterlijk op een verlengstuk van een betreffend document. Zo’n bijlage kan men vinden bij een contract of ander rechtsgeldig document. Een dergelijke allonge wordt toegevoegd om te voorkomen dat het originele stuk moet worden aangepast. Zo is er makkelijk te verwijzen naar een “aanhangsel” waar alsnog alle informatie gevonden kan worden. Vooral bij makelaars ziet men dergelijke documenten veelvuldig verschijnen, zoals bij Scheinemachers makelaardij Venlo.

Allonge bij je koopcontract

In zo’n allonge staat dan informatie die de koper of verkoper wijst op aanvullende voorwaarden of verplichtingen. Of er kan een verduidelijking worden aangeboden met betrekking tot een eerder omschreven ingewikkelde situatie. Het is goed om de betekenis van dergelijke woorden te weten wanneer er wordt gekeken om bijvoorbeeld je huis te verkopen in Horst.

Ook kan een allonge een aanhangsel zijn van een cheque waarop o.a. handtekeningen worden gezet wanneer op de cheque zelf onvoldoende ruimte te vinden is. Zo blijft het goed leesbaar en wordt de legaliteit van dergelijke documenten ook niet verstoord.

Buiten legale documenten en papieren komt het woord eigenlijk niet voor op een andere manier of met een andere betekenis.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.6 / 5. Stemmen telling: 8

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

bedrijfsautoverzekering
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: