Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van all-in-one printers

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Er is geen uitvinding zo waardevol als de drukpers, uitgevonden rond 1450 door Johannes Gutenberg. Het begon allemaal met het drukken van losse letters om teksten te maken. Vóór de uitvinding van de drukpers werd dit gedaan met een blokdruk, waarbij men zelf een blok met een letter op papier drukte. Tegenwoordig, bijna 600 jaar later, heeft vrijwel iedereen een printer in huis of op werk. Er zijn zelfs een hoop printers met verschillende functionaliteiten, zoals de veelzijdige all-in-one printers.

De aanschaf van een all-in-one printer

Ben jij op zoek naar een nieuwe printer, maar weet je niet voor welke opties je moet gaan? Met een all-in-one printer heb je alle handige printerfuncties in hetzelfde apparaat. Denk hierbij aan printen, scannen en kopiëren. Met een 3-in-1 printer kun je het allemaal. Een 4-in-1 printer heeft zelfs nog een extra functie: faxen. Onder de benaming all-in-one printers vallen zowel inkjet printers als laserprinters die deze functies bevatten.

Welke printerfuncties heb je nodig?

Zodra je weet welke functies jouw all-in-one printer moet hebben, zijn er nog een aantal belangrijke eigenschappen waar je op moet letten. Wil je een A3 of A4 printer, wil je documenten in kleur of zwart-wit afdrukken, wil je een printer met wifi? Wanneer je deze vragen voor jezelf hebt beantwoord, wordt de keuze al snel een stuk makkelijker. Het belang van overige specificaties, zoals of de printer dubbelzijdig kan printen, hoeveel pagina’s per minuut hij afdrukt en de inhoud van de papierlade, zijn afhankelijk van de functie van de printer. Wordt de printer op kantoor gebruikt, dan zal deze vaker grote printopdrachten krijgen, wat een grote papierlade en hoge afdruksnelheid wenselijk maakt. Voor thuisgebruik speelt de snelheid vaak een minder belangrijke rol, hoewel een inkjetprinter alsnog aardig snel kan printen.

Het verschil tussen inkjetprinters en laserprinters

All-in-one printers zijn de printers die in totaal drie of vier verschillende functies hebben. Binnen deze categorie kun je onderscheid maken tussen inkjetprinters en laserprinters. Inkjetprinters zijn over het algemeen goedkoper in de aanschaf, zeer geschikt voor het afdrukken van foto’s en haarscherpe afbeeldingen en worden vaak thuis gebruikt. Laserprinters zijn duurder in de aanschaf, maar de printkosten zijn lager dan die van inkjetprinters. Een laserprinter is geschikt voor het afdrukken van grote volumes en wordt hierdoor vaak op een (thuis)kantoor gebruikt.

Printen met wifi

Van het drukken van tekst per letter, tot de gigantische keuze aan printers en bijbehorende functionaliteiten, zijn er een hoop ontwikkelingen geweest op het gebied van printers. Dankzij het verbinden van de printer met het wifi-netwerk, kunnen alle computers, laptops, smartphones en tablets contact maken met de printer. Het printen gaat niet alleen sneller, maar het gaat ook makkelijker. Je kunt de printer overal in huis of op kantoor bereiken en hoeft niet met kabels aan de slag.

We weten niet wat de toekomst ons gaat brengen op het gebied van printen. De mogelijkheid tot 3D-printen leek vroeger ook geheel onmogelijk en toch is dit geen toekomstmuziek meer. De evolutie van de printer kan nog vele mooie dingen brengen, maar voor nu is het kiezen van een all-in-one printer die voldoet aan jouw eisen de belangrijkste stap!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: