Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van alcoholvrije wijn

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Het drinken van alcoholvrije en “low-alcohol” drankjes is tegenwoordig nog steeds een grote trend. Het is de afgelopen jaar zelfs erg gegroeid. De aanhouding van deze groei heeft ervoor gezorgd dat restaurants hier ook meer naar zijn moeten gaan kijken. Voor de restaurants die deze trend zien, maar niet weten hoe ze hierin mee moeten gaan hebben wij een aantal leuke en vooral lekkere tips bedacht. Zo benoemen wij in deze blog een aantal gerechten met daarbij een bijpassende alcoholvrije wijn. Op deze manier kun je het verschil in alcoholvrije wijn tussen vis- en vleesgerechten beter inschatten.

Visgerechten

Tartaar van zalm

Een tartaar van zalm wordt meestal geserveerd als voorgerecht. De smaken die in het gerecht naar voren komen zijn fris met een klein zuurtje. Deze twee smaken zou je ook tegen moeten komen in de alcoholvrije wijn. Een voorbeeld van een alcoholvrije wijn wat goed bij deze smaken zou passen, is een “wijn” gemaakt van de riesling druif. Uiteraard kan een alcoholvrije wijn nooit dezelfde diepte en structuur bevatten als een “echte wijn”, maar deze komt aardig goed in de buurt. Daarbij staat de riesling druif erom bekend dat hij fris en opwekkend is. Ook heeft hij een mooi zuurgehalte.

Zeetong

De zeetong wordt 9 van de 10 keer gebakken in boter. Dit betekent dat het gerecht een volle en ook boterige smaak heeft. Deze smaken zul je ook terug moeten vinden in de alcoholvrije wijn. Een druif die perfect bij deze punten past, is de chardonnay druif. Deze druif staat erom bekend een erg volle smaak te hebben. Dit is zeker het geval wanneer hij ook even op hout heeft gelegen, al zullen ze dit niet snel doen bij een alcoholvrije wijn.

Vleesgerechten

Rundertartaar

De rundertartaar is een fris gerechtje gemaakt van rauw rundvlees. Deze gaat daarom het best gepaard met een frisse witte alcoholvrije wijn of een lichtere fruitige rode “wijn”. Druiven waarbij je dan aan moet denken zijn voor de witte de sauvignon blanc en voor de rode een Cabernet sauvignon of syrah.

Tournedos

Een tournedos is een stuk vlees dat erg rijk aan smaken is. Je hebt hiervoor dan ook een rode alcoholvrije wijn nodig die hiermee matcht, maar het gerecht niet overstemt. Ook hierbij kun je denken aan de Cabernet sauvignon (ligt eraan met welke druif hij gemixt is) en zeker aan de pinot noir. Beide druiven hebben een erg aanwezige smaak, maar matchen erg goed met de smaak van een tournedos. Zeker wanneer het vlees geserveerd wordt met een rode wijnsaus of Madeira saus.

Lees ook de betekenis van anijsdrank.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: