Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van aanmaning

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Een aanmaning is een brief van een bedrijf aan zijn klant waarin hij wordt gevraagd om een achterstallige betaling te voldoen. Er wordt een herinnering gestuurd wanneer de vervaldatum van de factuur is verstreken.

Als de betaalherinnering terecht is, kan je als schuldenaar het beste in één keer of juist op tijd betalen. Doe je dat niet, dan bestaat de kans dat je aansprakelijk wordt gesteld voor de kosten (rente en incassokosten) die ontstaan door te late betaling.

Drie soorten betalingsherinneringen

Er zijn drie soorten betalingsherinneringen (aanmaningen) die er door een bedrijf verstuurd kunnen worden, afhankelijk van hoe lang het duurt totdat de schuldenaar overgaat tot betaling.

Betalingsherinnering

In onze betalingsherinnering is het raadzaam om de debiteur een nieuwe betalingstermijn te geven. Het is beter als je hem of haar op de hoogte stelt om de betaling zo snel mogelijk te doen nadat hun oorspronkelijke betalingstermijn is verstreken.

Het is een goede gewoonte om debiteuren via e-mail en telefoon te herinneren, maar je moet ook je eigen correspondentie bijhouden. Dit kan handig zijn voor dat proces-achtige scenario waarin je moet bewijzen wat er is gebeurd.

Aanmaning

Je kunt een aanmaning sturen als de debiteur niet op tijd betaalt. Dit is een vriendelijke maar dringende mededeling die hen extra tijd geeft om hun rekening te betalen.

Sommatie

De laatste herinnering die je kunt versturen, wordt ook wel dagvaarding of sommatie genoemd. In de sommatie laat je de klant weten dat als hij niet betaalt, zijn vordering wordt doorgestuurd naar een incassobureau. Hierbij vermeld je de kosten voor het inschakelen van een dergelijk bureau.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: