Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Ripple en XRP

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Er bestaat nogal eens verwarring over de begrippen Ripple en XRP. Hoewel Ripple het bedrijf achter de XRP cryptocurrency is, hoeven bedrijven die gebruik maken van Ripple niet verplicht gebruik te maken van XRP. Dit in tegenstellingen tot andere cryptomunten waar het platform toch vooral is ingericht om de bijbehorende cryptomunt op te kunnen gebruiken en te ondersteunen. Toch wordt in Nederland vaak gedacht dat een investering in XRP ook een investering is in Ripple.

Voorbeeld

Stel: men koopt een x aantal XRP en Ripple komt met goed nieuws over een grote nieuwe klant. Dat zal zich vrijwel altijd vertalen in een stijgende koers bij normale cryptovaluta. Maar in het geval van Ripple ligt dit iets genuanceerder. Deze nieuwe klant hoeft namelijk helemaal geen gebruik te gaan maken van XRP om aangesloten te kunnen worden bij Ripple. De klant kan doodleuk melden dat het geen potentie ziet in XRP waardoor het effect van deze nieuwe klant in principe 0 zou moeten zijn op de koers van XRP. Omdat Ripple heeft beloofd XRP altijd aan te raden aan nieuwe klanten (XRP heeft de voorkeur op het Ripplenet) en veel Ripple investeerders nog niet doorhebben dat Ripple en XRP losstaan van elkaar, zal de koers na het bekendmaken van dit nieuws zeker omhoog gaan. Maar mocht deze nieuwe klant vervolgens openbaar maken geen XRP te gaan gebruiken, dan zal bij de investeerders het besef ontstaan dat Ripple en XRP twee verschillende dingen zijn. En de kans wordt dan wel erg groot dat veel investeerders hen XRP van de hand zullen doen.

Conclusie

Ripple is het bedrijf achter Ripplenet en XRP. Op Ripplenet kunnen banken vrijwel gratis en direct internationale transacties verwerken op de blockchain van Ripple. XRP zou hierbij gebruikt kunnen worden om bijvoorbeeld transactiekosten af te handelen, maar dat hoeft niet. Een bedrijf dat zich aansluit bij Ripplenet is niet verplicht ook gebruik te gaan maken van XRP. Het succes van XRP staat dus in principe helemaal los van het succes van Ripple.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: