Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Low and Slow cooking

Inhoudsopgave

Leestijd: 1 minuut
5
(1)

Van Low ‘N Slow cooking heb je vast wel eens van gehoord, maar hoe pas je deze techniek toe op de barbecue en wat is het nou eigenlijk? Het is geen moeilijke techniek om te beheersen, echter moet je wel begrijpen hoe je barbecue werkt en weten hoe je je bbq onder controle moet houden gedurende het low en slow koken. Low & Slow verwijst naar de lage kook temperaturen en slow natuurlijk naar de kook tijd. Grote stukken vlees die op deze manier worden bereid vallen letterlijk uit elkaar, maar blijven zo lekker mals en rijk aan smaak dat je het de volgende keer meteen weer wil proberen! Low and Slow cooking is dé techniek wanneer je pulled pork, brisket of ribs wilt gaan klaarmaken.

Low en slow cooking met een barbecue

Een Weber Smokey Mountain of vergelijkbare barbecue is perfect om gerechten low en slow te bereiden, echter heeft niet iedereen genoeg ruimte of geld om zo’n barbecue aan te schaffen. In zulke gevallen is het ook mogelijk om met een kettle barbecue low and slow te koken. Hierbij kan je ook een barbecue stacker gebruiken, maar dit is niet per se nodig.

Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen een normale bbq en een smoker? In tegenstelling tot een traditionele barbecue gebruik je bij het koken met een smoker de warmte gecombineerd met rook en condens om voedsel te infuseren met een rokerige smaak. De truc zit ‘m in het langdurig koken op een lage temperatuur. Je moet het vlees minimaal 2 uur roken op 100-120 graden om die lekkere rokerige smaak toe te voegen. Natuurlijk hangt de echte tijd af van het type en de grootte van het vlees, dus om zeker te zijn dat je vlees goed is kan je altijd een vleesthermometer gebruiken.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: