Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van Lean Six Sigma

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Lean Six Sigma combineert de disciplines ‘Lean’ en ‘Six Sigma’. Met behulp van Lean Six

Sigma methodieken kunnen succesvol verbeteringen in kwaliteit en efficiëntie binnen uw organisatie worden doorgevoerd. Lean Six Sigma is een methodiek die wereldwijd wordt toegepast en die aantoonbare verbeteringen van het bedrijf oplevert. De focus ligt op de eisen en wensen van de klant. De Lean Six Sigma methodiek leidt tot het reduceren van kosten, het verkorten van doorlooptijden, verminderen van fouten en daarmee dus het verhogen van de klanttevredenheid. Er wordt hierbij geïnvesteerd in de kennis en kunde van uw eigen mensen.

De methodiek biedt een framework waarmee organisaties op een gestructureerde wijze continu kunnen verbeteren. De Lean Six Sigma methodieken geven organisaties handvatten om hun strategie om te zetten naar doelgerichte en concrete resultaten om zo efficiënter en beter te zijn dan concurrenten. Door projecten uit te voeren met behulp van de Lean Six Sigma methodiekwerkt een organisatie aan een continue verbeteringcultuur en uiteindelijk een verduurzaming van bedrijfsresultaten. Problemen binnen organisaties en bedrijven kunnen aan de hand van deze methodiek sneller, beter en blijvend opgelost worden.

Hoe werkt de Lean Six Sigma methodiek?

Bij Lean Six Sigma ligt de focus met name op het verhogen van de klanttevredenheid wat leidt tot het behalen van verbeterde financiële resultaten voor een bedrijf of organisatie. Doordat je met deze methodiek met name focust op datgene wat voor de klant belangrijk is en je verspillingen tijdens een proces terugdringt wordt het aantal stappen gereduceerd (Lean) en de uitkomst wordt voorspelbaar (Six Sigma).

De kracht van Lean Six Sigma

  • Kwaliteitsverbetering

Lean Six Sigma legt het spreekwoordelijke fundament voor verbeterde kwaliteit. Door gebruik te maken van kennis en kunde van eigen mensen binnen de organisatie en door de werknemers op te leiden. Zo zijn deze mensen zelf in staat om hun eigen processen te verbeteren. Dit wordt gedaan in een projectgroep met behulp van de DMAIC methodiek. Management en bestuur worden pro-actief in deze projecten en processen betrokken.

  • Verkorte doorlooptijden

De Lean Six Sigma methodiek legt de ‘verborgen fabriek’ bloot. Organisaties bestaan uit meerdere processen om bijvoorbeeld tot een eindproduct te komen. Vaak zijn er allerlei procedures die gevolgd worden om bepaalde problemen op te lossen, maar deze procedures kosten veel tijd en leiden vaak tot een deceptie, omdat het achterliggende probleem complexer is, of juist minder complex is dan gedacht werd. Er is vaak niet voldoende tijd om te focussen op wat er nou precies mis ging en waar de verspilling zat. Aan de hand van DMAIC legt u deze ‘verborgen fabriek’ bloot en is het mogelijk om deze in te perken.

  • Verbeterde bedrijfsresultaten

Lean Six Sigma draagt onmiskenbaar bij aan verbeterde bedrijfsresultaten. Kwaliteit is volgens de Lean Six Sigma methodiek niet het doel, maar een middel om het hogere doel te bereiken. Namelijk het verhogen van de klanttevredenheid en het verhogen van het bedrijfsresultaat.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

VOF
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: