Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van emerging markets

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is de betekenis van emergency markets?

De term emerging market wordt veelal gebruikt binnen de internationale handel om te verwijzen naar landen of gebieden waar er grote economische groei is, maar waarvan de economie / het landsbestuur nog wel in een premature fase van ontwikkeling erkeerd. Door de economische groei is er in deze landen meer te besteden, waardoor het wordt gezien als emerging market, oftewel opkomende markt.

Emerging markets: Een soms vage term

In de praktijk worden er een aantal eigenschappen toegekend aan zogenaamde emerging markets. Deze lijken vaak al op developed markets, zogeheten ontwikkelde markten, waarmee veelal naar de Westerse landen en enkele Aziatische landen wordt verwezen. In ontwikkelde markten is het gemiddelde inkomen hoog, werken instituten die aan kapitaalmarkten verbonden zijn efficiënt en is er vrije beweeglijkheid van kapitaal. Nederland behoort tot de developed markets. Emerging markets voldoen vaak in mindere mate aan deze kenmerken, waardoor ze nog niet worden gezien als developed markets. Vaak maakt men de prognose dat emerging markets binnen een bepaalde tijdsperiode developed markets zullen worden.

Vanaf het begin van de 21e eeuw wordt er binnen de internationale handel gesproken van de zogenaamde BRIC landen, oftewel Brazilië, Rusland, India en China. Deze landen worden vanaf deze periode dan gezien als emerging markets. Een ander goed voorbeeld is Indonesië.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Precario belasting
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: