Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van digitale valuta

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is digitale valuta? Dat is een vraag die we nu gaan beantwoorden.

Digitale valuta omslaat alle valuta ofwel muntsoorten die van digitale aard zijn. Een daarvan is cryptocurrency, waarvan Bitcoin de meest bekende is. Cryptocurrency is een vorm van digitale valuta, waarbij het digitale geld op basis van blockchain technologie tot stand is gekomen. Dit is een geavanceerde technologie die volgens experts veiliger is dan gewoon geld. Daarnaast is een transactie op basis van deze technologie veel sneller verwerkt en tegen een fractie van de kosten die traditionele banktransacties bedragen. Een betaling met bijv. Ripple (XRP) is binnen enkele seconden verwerkt (ook in het weekend, naar een andere bank of land).

Groei van populariteit van cryptocurrencies

Op het moment van schrijven zijn er 34 cryptomunten met een marktwaarde tussen de 100 miljoen dollar en de 1 miljard dollar. Dat klinkt ook nog behoorlijk serieus. Deze groep vertegenwoordigt ongeveer 10 procent van de cryptomarkt. De gehele markt omhelst 919 soorten cryptovaluta, en het aantal stijgt met de dag.

Andere soorten digitale valuta

Eerder gaven we aan dat cryptocurrencies een van de soorten digitale valuta zijn. Andere vormen zijn elektronisch geld (ook bekend als e-cash, e-geld, elektronische valuta, elektronische munt, digitaal geld of digitale valuta) is geld dat volledig elektronisch wordt uitgewisseld. Meestal wordt hierbij gebruikgemaakt van computernetwerken zoals het internet. Electronic Funds Transfer (EFT), SWIFT, giraal geld en digitaal goud zijn voorbeelden van elektronisch geld.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: