Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van breedband internet

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat betekent breedband internet?
Er zijn verschillende manieren om online te gaan. Met moderne technologie is er een breed scala aan breedband-abonnementen, die tegemoet kunnen komen aan ieders behoeften, met verschillende deals en opties, die bij jou internetverbinding thuis passen. Denk bijvoorbeeld aan een alles in 1 pakket. Hieronder vind je verschillende soorten breedbandinternetverbinding.

De mogelijkheden voor verbindingen

Het wordt beschouwd als een van de nieuwste breedband internetverbindingen, de snelste internetverbinding tot nu toe. Dit soort internetdiensten zijn echter (nog) niet voor iedereen weggelegd, omdat de servicegebieden vrij beperkt zijn, en omdat het leggen van de glasvezelkabel enige tijd in beslag neemt. Echter, wanneer het wel beschikbaar is, dan biedt het een veel snellere verbinding dan andere services.

Kabel is een type internetverbinding kan worden geleverd door de tv-aanbieders, en zoals de naam al zegt, is het een verbinding die wordt gemaakt, door middel van kabels. De snelheid varieert met het aantal gebruikers in deze service op een specifiek punt. Hoe meer gebruikers, hoe slomer de verbinding wordt.

De Digital Subscriber Line (DSL) in deze service maakt meestal gebruik van telefoondraden voor internetservice. De snelheid die je ervaart met een DSL-verbinding is afhankelijk van je afstand tot het schakelstation. Dit betekent dat de afstandsvariatie je internetsnelheid kan beperken wanneer je je ver van het station bevindt. Toch is DSL redelijk vergelijkbaar met kabelverbinding.

De laatste en langzaamste breedbandservice wordt geleverd door een satelliet. Hoewel dit een goede vervanging is voor dial-up voor diegenen die in afgelegen plattelandsgebieden wonen, zijn de installatiekosten vrij hoog, maar de lopende maandelijkse kosten zijn concurrerend met zowel kabel als DSL.

Internet vergelijken

De DSL- en kabelbreedbandservice biedt veel voordelen. Het biedt meer bandbreedte dan andere internettoegangsformulieren. Dit maakt het voor de computergebruiker gemakkelijker om met meerdere applicaties op de achtergrond te multitasken, terwijl hij of zij op internet surft. Het is mogelijk voor je om op internet te surfen terwijl je naar audio luistert. Het netwerken van computers thuis wordt gemakkelijker gemaakt met een breedbandverbinding, door gebruik te maken van draadloze of bedrade modems.

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van een breedbandverbinding zoals het alles in 1 pakket. Je kunt een internet telefoonservice krijgen, waardoor je helemaal geen traditionele telefoonlijn meer nodig hebt en je gadgets makkelijk toegang tot internet krijgen. Een ander groot voordeel van een breedbandverbinding is dat je constant verbonden bent met internet. U bent snel in staat om in enkele seconden verbinding te maken met uw werk en e-mail lezen is snel gedaan. Wil je internet en tv vergelijken? Dan kan je hiervoor het beste een onbevooroordeelde site, of bedrijf bezoeken, die jouw op weg kan helpen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: