Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Black Friday

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat is Black Friday?

Black Friday is dé koopjesdag van het jaar. Deze dag is ontstaan in Amerika, waar ze al jaren fan zijn van Black Friday en alles wat erbij komt kijken. De dag na Thanksgiving gaat de Amerikaanse bevolking de stad in voor de scherpste aanbiedingen. Vrijwel alles is in de korting! Door de enorme populariteit van deze dag is Black Friday in 24 Amerikaanse staten uitgeroepen tot een vakantiedag.

Sla je slag op Black Friday!

In Nederland is Black Friday nog niet zo lang van kracht. Steeds meer mensen zijn bekend met het fenomeen en bijna alle winkels doen eraan mee. Maar wanneer is het eigenlijk precies Black Friday? Voor veel mensen is hier veel onduidelijkheid over, ze denken dat dit ieder jaar op een ander moment wordt georganiseerd. Dit is zeker niet het geval, wereldwijd valt Black Friday altijd op de dag na Thanksgiving. Dit is ideaal omdat dit altijd enkele weken voor de kerstdagen is.

Je kunt kerstinkopen doen voor een prikkie! Wil je flink besparen op de aankoop van cadeautjes en versieringen? Dan is dit het moment. Let er wel op dat het ontzettend druk is in de stad, iedereen wil profiteren van de scherpste aanbiedingen. Het is daarom nuttig om je slag te slaan in online webshops, hier zijn vaak nog betere aanbiedingen te spotten!

Hoe is Black Friday ontstaan?

Hoe deze feestelijke dag is ontstaan is niet helemaal duidelijk, hier worden verschillende verhalen over verteld. Vroeger werden er in de week voor Thanksgiving, in zowel Amerika als in Canada, veel parades georganiseerd. De parades werden gesponsord door de winkels en grote warenhuizen. Om hier reclame voor te maken werden er allerlei scherpe aanbiedingen aangeboden die iets te maken hadden met de parade. Er kwamen steeds meer aantrekkelijke koopjes bij en uiteindelijk is de week vol aanbiedingen vanzelfsprekend geworden. De bevolking kwam de dag na Thanksgiving vaak naar de winkels om deze koopjes aan te schaffen. Deze dag kennen we nog steeds als Black Friday. Wil je weten welke Black Friday 2018 aanbiedingen je kan verwachten? Je vindt ze allemaal op Blackfridayshoppen.nl

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: