Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van nachtmode dames

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Nachtmode of nachtkleding bestaat meestal uit twee delen, een loszittende lange broek en een jasje of shirt, gemaakt van stoffen als flanel en zijde. De broek bevat een elastieken band. Het jasje met voornamelijk lange mouwen, wordt met knopen gesloten of moet over het hoofd worden aangetrokken. Als vervanging voor het jasje kan ook een shirt met lange mouwen gedragen worden. Dames nachtmode is verkrijgbaar in zachte designs en tinten. Een variatie op eerder benoemde mode is een nachthemd, zonder broek. Dit is een lang shirt dat voorbij de knie reikt. Een ochtendjas wordt gebruikt als overgang tussen nachtmode en normale kleding. Deze zijn doorgaans gemaakt van luxueuzere stoffen en fungeren als overjas.

Het is een kledingstuk voor de nacht en wordt gedragen tijdens het slapen. Nachtmode heeft dan ook de status van privékleding. Nachtmode wordt vaak gedragen in de nacht, maar kan ook prima overdag binnenshuis gedragen worden. Het geeft een knus gevoel. Ruim de helft van alle dames stapt elke avond het bed in gekleed in nachtmode.

Waarom nachtmode zo belangrijk is

Omdat men een derde van de nacht in bed besteed is het belangrijk dat er aandacht besteed wordt aan de kleding die dan gedragen wordt. Kleding van luxe kwaliteit zal zorgen voor een goede nachtrust. Vooral voor overmatige transpiratie in de nacht in nachtkleding een must, en daarbij minder gedoe dan het bed verschonen.

Nachtmode voor een goede start

Het effect dat kleding heeft op nachtrust is groter dan men verwacht. Er zou gedacht kunnen worden dat nachtmode gemakkelijk een ouder T-shirt kan zijn of een goedkope joggingsbroek, maar niets is minder waar. Bij het dragen van kwalitatief goede kleding in de nacht, zul je opstaan met een uitgerust, goed gevoel. Een van de reden hiervoor is de extra zorg die men in zichzelf steekt, maar ook dat de kwaliteit van kleding duidelijk verschil maakt in comfort.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: