Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van Tiffany glas

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

We kennen allemaal wel glas in lood. Maar de Tiffany techniek van begin 20e eeuw is een compleet andere techniek. Wellicht heb je deze kunstzinnige glas vorm al eens eerder gezien. Ze zijn mooi gekleurd in verschillende figuren, vaak in de vorm van een lamp of in een voorzetraam. Maar wat betekend Tiffany glas nou eigenlijk?

Werkwijze glas design

Bij het maken van Tiffany glas ontstaat er een glaskunstwerk door het samenvoegen van gekleurde glasstukjes. Deze glasstukjes worden omhuld in koperfolie of een combinatie van lood en tin. Dit om later de verschillende verbindingen aan elkaar te kunnen solderen. Wanneer het glas design klaar is heeft het veel weg van het glas-in-lood, het Tiffany glas is ten opzichte van het glas-in-lood veel gedetailleerder.

De opties zijn eindeloos

Een Tiffany glaskunstwerk is in verschillende figuren, soorten en maten te vinden. Door de verscheidenheid aan kleuren en ontwerpen creëert het een warme en unieke uitstraling. Door het licht achter het glas design ontstaat er een waar feestje, het laat het glas tot leven komen. Om deze reden kiezen er ook veel mensen voor om het in groter formaat als voorzetraam te laten ontwikkelen. Door het binnen schijnen van licht op het glas design vullen de prachtige kleuren uw woning. Door het handwerk creëer je met behulp van Tiffany glas als het waren een uniek kunstwerk waar er vaak maar één van is.

Verschil met glas in lood

Toch zien we vaan dat het antiek glas-in-lood en Tiffany glaswerk vaak met elkaar vergeleken wordt en door elkaar wordt gehaald. Dit is ook niet zo gek omdat het aan de buitenkant erg op elkaar lijkt. Het wordt echter wel op een hele manier gemaakt. Glas-in-lood wordt namelijk bij elkaar gehouden door loden constructies tussen het glas, waar Tiffany gekoppeld wordt door koperfolie. Het koperfolie is een stuk subtieler waardoor men hier vaak de voorkeur aan geeft. Lood kan al snel aanwezig zijn. Het is maar net waar je de voorkeur aan geeft.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: