Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

De betekenis van The Internet of Things

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

The internet of things betekent in het Nederlands: het internet der dingen. Het internet der dingen bestaat uit verschillende apparaten en devices die via het internet met elkaar verbonden zijn. Vervolgens kunnen al deze apparaten en devices via het internet met elkaar communiceren. Het gaat hierbij om apparaten zoals de koelkast en het koffiezetapparaat dat opeens met het internet wordt verbonden. Het verbinden van machines en apparaten door middel van het internet wordt ook wel de vierde industriële revolutie genoemd. De verwachting is dat in de komende jaren steeds meer apparaten verbonden zullen worden aan het internet. Een goed voorbeeld hiervan is de zelfrijdende auto.

Wat heeft de mens aan The Internet of Things?

Doordat alle apparaten en devices met elkaar worden verbonden kunnen deze met elkaar communiceren. Zo kan het gebeuren dat een bewegingssensor op merkt dat iemand de slaapkamer verlaat in de ochtend. Deze geeft dit door aan de koffiemachine die vervolgens automatisch koffiezet. Nadat iemand heeft ontbeten en het bord in de vaatwasser zet volgt er een seintje naar de Cv-ketel. Deze begint met het voorwarmen van het water. De apparaten weten namelijk van elkaar dat deze persoon nu gaat douchen. Nadat deze persoon gedoucht heeft en vervolgens zich heeft verzocht, loopt diegene de trap af. Vervolgens wordt de voordeur geopend. Deze voordeur geeft aan de zelfrijdende auto door dat de persoon vertrekt vanuit thuis. De zelfrijdende auto komt vervolgens aan rijden en opent de deur voor deze persoon. De zelfrijdende auto vertrekt richting het werk van deze persoon en geeft een seintje door aan de beste robotstofzuiger. Deze begint met het stofzuigen. Vervolgens springt de vaatwasser ook aan na een seintje van de zelfrijdende auto.

Dit is een goed voorbeeld van hoe de toekomst eruit zou kunnen zien met The Internet of Things.

Een privacy probleem

Een van de mogelijke problemen die er kunnen ontstaan door The Internet of Things is dat de privacy van mensen niet meer gewaarborgd kan worden. Nu al worden namelijk grote hoeveelheden data door verschillende mensen bewust en onbewust gedeeld met bedrijven en organisaties. Deze bedrijven weten in sommige gevallen nog meer van mensen dan dat deze mensen van zichzelf weten. Dit is iets wat veel mensen niet willen. Zij hebben geen idee dat zij hiermee hebben toegestemd en komen in verzet. Voordat het Internet of Things echt zijn intrede zal doen zal dit probleem eerst opgelost moeten worden. Anders blijven veel mensen weg van deze technologie.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: