Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

De betekenis van skids

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Skids is een term die vaak voorkomt in de procestechniek. Er zijn echter meerdere dingen die in het verband worden gebracht met skids.

Skids en pallets

Skids zijn een soort pallets. Ze verschillen alleen een beetje van de ‘normale’ pallet. Skids hebben bijvoorbeeld geen bodem terwijl pallets dat doorgaans wel hebben. Waar bij pallets een ruimte is tussen twee planken voor heftruckvorken zijn bij skids uitsnedes gemaakt waarmee ze kunnen worden opgepakt. Skids worden vaker gebruikt bij het vervoer van zware materialen en zijn makkelijker te vervoeren. Skids waren vooral in de Tweede Wereldoorlog populair omdat deze makkelijk door zand konden worden getrokken. Wil je zelf een tafel maken van pallets, dan is het beter om voor een ‘gewone pallet te gaan dan voor een skid.

Skids en procestechniek

Een tweede situatie waarbij je wellicht al eens van het woord skids hebt gehoord, is als je in de procestechniek werkt. Skids zijn namelijk constructies die ondersteuning bieden aan apparatuur en leidingen, waaronder warmtewisselaars, pompen, tanks en onderdelen van leidingen zijn. Een skid hoeft niet een hele installatie te zijn, maar kan ook een apparaat zijn.

Een skid als frame-installatie bestaat uit frames van roestvrij staal omdat dit materiaal een hoge weerstand heeft tegen corrosie. Voor de stevigheid kan een frame worden gelast. Dit zorgt er voor dat het frame niet eenvoudig uit elkaar genomen kan worden en getransporteerd. Het is echter ook mogelijk om een uitneembare verbinding te gebruiken door bijvoorbeeld bouten en moeren toe te passen.

Skids en muziek

Ja zelfs als je niks van procestechniek weet, kun je nog van skids hebben gehoord. Het is namelijk ook de naam van een Schotse punkband. De band werd opgericht in 1977, wat precies past in het tijdsbeeld van toen met hippies en punkers. Helaas was de band geen lang leven beschoren, want in de jaren ‘80 besloot leadzanger Richard Jobson om verder te gaan met een solocarrière. Ruim twintig jaar later kwamen de bandleden nogmaals bij elkaar om een paar optredens te geven. Eerder dit jaar brachten ze ook nog een CD uit met classics van hun eigen band en andere bekende artiesten.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: