Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

De betekenis van Short Throw Beamers

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Vandaag de dag zijn er steeds weer nieuwe mogelijkheden met beamers. Naast de standaard mobiele en installatie beamers, is het ook mogelijk om short throw beamers te gebruiken. In dit artikel leggen we je uit wat een short throw beamer is en waarom het het overwegen waard is. 

Wat is een short throw beamer?

Short throw beamers worden ook wel korte afstand beamers genoemd. Bij dit soort beamers vindt de projectie veel dichter op het digibord of het projectiescherm plaats. Dit kan voor velen voordelen zorgen. 

De voordelen van een short throw beamer

Het grootste voordeel van een short throw beamer is dat er relatief weinig tot geen schaduw in het beeld komt. Dit komt omdat je niet meer door de lichtstraal van de beamer loopt of hierin staat. Met een short throw beamer haal je dus de optimale ervaring van een projectie. Wil je ook met je geluid een optimale ervaring creëren? Kies er dan voor om kwalitatieve actieve speakers of passieve speakers aan te sluiten. 

Naast de afstand die voor veel voordelen zorgt, kent de short throw beamer nog andere voordelen. Een ander voordeel van de short throw beamers is dat er meerdere projectie mogelijkheden zijn. Zo zijn de beamers bijvoorbeeld geschikt om voor een wand te plaatsen, bijvoorbeeld op een tafel. Hierdoor kun je zonder installatie snel een film kijken of uitgebreid gamen op groot scherm. Natuurlijk zijn er ook mogelijkheden om de beamer via de vloer te laten projecteren. Handig voor bijvoorbeeld een museum of winkel. 

Short throw en ultra short throw

Het grootste voordeel van een short throw beamer is dus dat er relatief weinig tot geen schaduw in het beeld komt. Dit komt omdat u niet meer door de lichtstraal van de beamer loopt of hierin staat. Een ultra short throw beamer hangt zelfs op slechts een armlengte afstand van het scherm of digibord.

Daarbij is de kans bij een reguliere beamer groter dat je als presentator voor het beeld staat. En dit is dan ook precies de reden waarom de korte afstand beamers ontwikkeld zijn. Omdat er bij een ultra short throw beamer maar enkele centimeters tussen de beamer en het scherm zitten, is deze beamer uitermate geschikt voor een presentatie of voor educatieve doeleinden.

Wij hopen dat je nu weet wat de betekenis van een short throw beamer is. Als je het ons vraagt een beamer met veel voordelen en zeker het overwegen waard. 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Techniek & Wetenschap
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: