Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

De betekenis van partikels (vissen)

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Partikels is een verzamelnaam voor een groot aantal soorten noten die gebruik worden tijdens het vissen. Karpers zijn een voorbeeld van een vissensoort die graag noten eten. De noten zijn dan ook te krijgen in veel verschillende groten en hoeveelheden. De prijzen voor deze verschillende soorten noten variëren dan ook. Zo zijn er noten die duurder zijn en noten die goedkoper zijn. De kwaliteit en de manier van verwerken zorgen er hier dan ook voor dat de prijzen van de noten verschillen. Door de verschillende soorten noten te combineren zorg je ervoor dat elke vis een soort heeft wat hij of zij lekker vindt.

Verkooppunten

De partikels worden via verschillende distributiekanalen aangeboden aan de consument. Dit is bijvoorbeeld via webshops op internet of via de hobbywinkels voor de sportvissers. Daarnaast is er voor de liefhebber natuurlijk ook de mogelijkheid om deze verschillende noten te kopen via een bezoek aan een beurs in België of Nederland.

De verschillen

Als is eerste kan er een splitsing worden gemaakt tussen de zaden en noten die vers zijn, zaden en noten die drijven, zaden en noten die houdbaar zijn en zaden en noten die droog zijn. De meest bekende noten zijn de boekweit, hennep en de tijgernotenmix.

De boekwitnoten zijn te vergelijken met de hennepnoten. Echter, zijn deze driehoekig en lijken ze daardoor op driehoeksmosseltjes. De vissensoort karper vindt deze Driehoeks vorm lekker. Het is belangrijk dat je de boekweit voor gebruik 24 uur weekt. Daarna zul je de boekweit 10 minuten moeten koken voor je deze uiteindelijk kan gebruiken.

Hennepzaad behoort tot de bekendste twee zaden. Het is een klein zaad. Het zaad is vaak voor een deel kiemend. Het hennepzaad wordt uit de hennepplant. Het zaad wordt door de meeste bedrijven geleverd in kilo’s. De prijs van dit zaad ligt rond de drie euro per kilo.

De derde partikel is de tijgernoot. Deze wordt in de meeste instanties geleverd in een mix. Deze mix bestaat dan uit verschillende soorten tijgernoten. De vissen waarderen deze mix erg goed.

Hiernaast zijn er nog een aantal mixen die ook erg worden gewaardeerd door de vissen. Dit is een actieve mix met Carp Bread, lupine en maples bonen en grote stukken mais. Daarnaast is er nog de all-In mix. Deze mix bestaat uit een aantal soorten zaden en noten. Deze zijn verdeeld in vier kleuren. Deze zijn haver, spicy curmbs, flavor seed, tarwe en gerst.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Flora & Fauna
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: