Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

De betekenis van een vloerkleed

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Ben je op zoek naar een bijzondere toevoeging aan jouw interieur? Dan is een vintage vloerkleed precies wat je nodig hebt om van jouw woonkamer een publiekstrekker te maken. Een vintage vloerkleed zorgt ervoor dat je kamer een unieke uitstraling krijgt en moderne elementen combineert met klassieke accenten. Vaak is er slechts één exemplaar van elk van deze authentieke vloerkleden beschikbaar, waardoor je een echt prachtstuk in huis haalt. Veel van de vintage vloerkleden zijn gemiddeld zo’n 50 jaar oud en kennen een rijke geschiedenis. Als je houdt van handwerk en topkwaliteit aan vakmanschap, dan is een vintage vloerkleed een accent in je woonkamer waar je niet over raakt uitgepraat. Geef een vintage vloerkleed een kans op een tweede leven en plaats deze in je woon- of slaapkamer. Een prachtig authentiek detail in een modern en Westers interieur, geeft precies die Boheems en vintage feel die jouw woning omtovert tot een knus en imposante omgeving maakt.

Moderne varianten aan vintage tapijten

Als je kiest voor een vintage vloerkleed, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt kiezen voor vloerkleden die werkelijk vintage zijn en meer dan 50 jaar oud zijn. Deze kennen een rijke geschiedenis doordat ze al enige tijd meegaan. Vaak zijn deze vloerkleden met de hand gemaakt en van dusdanig uitstekende kwaliteit dat ze nog altijd prachtig zijn en kunnen worden gebruikt voor het decoreren van je woning. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een moderne vervanger, waarbij je vintage vloerkleden krijgt die overkomen als vintage, maar minder lang geleden zijn gemaakt. Er zijn verschillende vintage vloerkleden die zijn gemaakt volgens de speciale Jacquard weeftechniek. Deze vintage tapijten zijn eveneens sterk en gaan zelf nog langer mee dan werkelijk vintage vloerkleden. In een uitgebreid assortiment aan vintage vloerkleden, zullen deze vloerkleden zeker niet onder doen aan echte vintage vloerkleden, maar nog steeds eenzelfde vintage feel brengen aan de uitstraling van je interieur.

Vintage vloerkleed is handwerk

Vintage vloerkleden zijn oorspronkelijk vaak Oosterse tapijten die geknoopt werden met de hand. Ze waren eenvoudig mee te nemen en dus handig in gebruik voor rondtrekkende nomaden. De vloerkleden werden oorspronkelijk gebruikt om vloeren en wanden van tenten te voorzien van extra isolatie en bescherming tegen weerselementen van buitenaf. Nog steeds zijn vintage vloerkleden razend populair en zelfs in volstrekt Westerse en moderne interieurs maken ze opnieuw een opmars aan populariteit. Prachtig gewoven vloerkleden misstaan in geen enkel interieur, maar bieden juist die ambachtelijke waarde en knusheid die een kamer aangenaam en stijlvol maken.

Kiezen voor vintage vloerkleden

Kies uit een ruim assortiment aan vintage vloerkleden en je zult altijd een geschikt exemplaar vinden die specifiek past in de uitstraling van jouw woning. Vintage vloerkleden komen in verschillende designs en kleuren voor, wat je de gelegenheid geeft om een geschikt vloerkleed te kiezen binnen jouw decoratieve woonstijl. Een vintage vloerkleed is zeker niet ouderwets, maar geeft blijk van klasse en een verfijnd gevoel voor stijl.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: