Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

De betekenis van een landelijke stijl

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De landelijke stijl is misschien wel een van de bekendste interieur en exterieur stijlen in Nederland. Maar wat is een landelijke stijl nou eigenlijk? Wij leggen je de betekenis van de landelijke interieurstijl uit.

Kenmerken landelijk interieur

Kenmerkend voor het landelijke interieur is dat het voelt alsof je op een klein boerderijtje op het platteland woont. We ervaren dit als gezellig, gemoedelijk en knus. Daarnaast hebben we gelijk het gevoel dat we ons thuisvoelen in deze interieur stijl, vandaar waarschijnlijk ook de populariteit van de stijl. Maar de landelijke woonstijl vind je lang niet alleen terug op het platteland. Je ziet dit ook in nieuwbouw en karakteristieke huizen steeds vaker terugkomen. Dat leidt ertoe dat tegenwoordig de landelijke interieurstijl een van de meest voorkomende stijlen is die Nederlanders in hun huis hebben.

Materialen landelijke stijl

Bij een landelijke stijl draait het om gebruik van natuurlijke materialen van een hoge kwaliteit. Onbewerkte houten materialen zijn meer dan welkom in de landelijke woonstijl. Denk hierbij aan houten balken en robuuste kasten en tafels. Ook staat in de landelijke woonstijl de keuken centraal. Een grote keuken met het liefst een eiland, waarbij een breed fornuis de show steelt.

 

In de woonkamer staat een grote en vooral zacht ogende bank centraal en mag dus ook zeker niet ontbreken in je landelijke interieur. De woonkamer wordt afgestyled met veel kussens, kaarsen en lantaarns.

Kleuren landelijke stijl

In een landelijke stijl wordt gebruik gemaakt van landelijke kleuren, maar wat zijn die landelijke kleuren nou precies? Dat zijn kleuren die er voor zorgen jij in je woning in helemaal tot rust kan komen. Pure en zachte kleuren kunnen die link leggen. Denk aan subtiele kleuren zoals zand of grijs.

Landelijke stijl binnen en buiten

De natuur speelt een belangrijke gevoel bij een landelijk interieur, maar ook bij het exterieur van je huis. De link met de natuur is eenvoudig te leggen, daarom zie je vaak dat huizen de stijl van buiten naar binnen hanteren. Zo plaatsen ze een overkapping en terrasoverkapping die deze stijl doorzetten. Door de houten palen en look van een overkapping, creëer je al snel een landelijk gevoel. De overkappingen zijn goed te combineren met keramische tuintegels of waalformaat klinkers.

Je kan een landelijke stijl altijd combineren met andere stijlen. Zo kan je ook een moderne landelijke stijl en een industriële stijl in je huis weergeven. Het is allemaal compleet naar eigen wens in te vullen. De betekenis van een landelijke stijl kan ook per persoon verschillen. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen perspectief.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: