Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

De betekenis van een keizersnee

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De keizersnee is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om een kind op een alternatieve manier op aarde komt. Normaal gesproken komst een kind namelijk via een vaginale bevalling. Echter, kan het zo zijn dat dit helaas niet mogelijk is. Dan wordt er een snee in de buik van de moeder gemaakt. Het wordt dan geboren via de buik van de moeder. Deze operatie neemt normaal gesproken zo’n 45 minuten in beslag. De geboorte vindt normaal gesproken plaats wanneer men ongeveer 15 minuten bezig is met de operatie. De resterende tijd is nodig om de buik van de moeder weer dicht te hechten. Het belangrijkste is dat een vaginale bevalling of een keizersnede voor een kind niet beter of slechter is. Daarentegen is het er voor de moeder wel een verhoogd risico op bloedingen, wondinfecties en problemen bij een volgende bevalling. Het overgrote deel van de vrouwen krijgt dan ook een ruggenprik.

Wanneer een keizersnee?

Om hier een goed antwoord op te geven moeten de vraag gesplitst worden. Zo wordt er eerst een antwoord gegeven op de geplande keizersnee en vervolgens op de ongeplande keizersnee.

De geplande keizersnee

Van deze keizersnee is het op voorhand al duidelijk dat deze dient plaats te vinden. Dit heeft er dan mee te maken dat de baby dwars ligt of dat de moederkoek(placenta) voor de uitgang van de baarmoeder ligt.

Daarnaast kan het ook verstandig zijn om op voorhand al te kiezen voor een keizersnee wanneer er een kans is dat de baby beschadigd wordt door de bevalling of wanneer het kan leiden tot incontinentie voor ontlastingen bij de moeder.

Ongeplande keizersnee

De ongeplande keizersnee vindt plaats wanneer de gynaecoloog verwacht dat de baby geen lucht kan krijgen. Daarnaast wordt er ook overgestapt op een keizersnee tijdens de bevalling wanneer de ontsluiting niet verder gaat. Denk hierbij medicijnen die ervoor zorgen dat de ontsluiting groter wordt. Mocht dit nu niet helpen dan wordt er alsnog overgegaan op een keizersnee.

Cursus

Wanneer je als vrouw tegen een bevalling op kijkt dan kan het verstandig zijn om een zwangerschapscursus Limburg. Tijdens een zwangerschapscursus Limburg leert de vrouw om tot rust te kunnen komen tijdens deze hectische periode. Dit kan alleen of samen met de partner natuurlijk. Zo kunnen de beiden toebouwen naar het mooie moment van de geboorte.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Gezondheid
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: