Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoeken

De betekenis van een boxspring

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een boxspring is een bed dat bestaat een box met veren. De veren van een boxspring worden geplaatst tussen twee planken welke de box vormen. Rondom de box bevindt zich een stof die zorgt voor een zachte top- en onderlaag. Bij goedkope boxsprings kan het zijn dat de veren naar verloop van tijd hun kracht verliezen waardoor er geen model meer in het bed zit. De veren die in de boxspring zitten zijn spiraalveren. Deze worden in rechte rijen tussen de planken geplaatst. De afstand tussen de spiraalveren is zo’n 3 tot 5 centimeter bij de meeste bedden. Dit zorgt ervoor dat de druk van het lichaam goed wordt verdeeld over het hele bed. Dit voorkomt ook rugklachten die mensen kunnen ervaren door het slapen op een matras.

Boxbed of boxspring?

Een veel voorkomende fout die wordt gemaakt is dat mensen denken dat de bedden die in hotels staan boxsprings zijn. Dit zijn echter vaak bedden met een harde bak. De planken van dit bed zijn dus steviger en harder. Dit verlaagd het comfort. Deze bedden worden wettelijk gezien geen boxspring genoemd maar juist boxbed. Het woord spring komt bij deze bedden niet voor omdat er geen spiraalveren inzitten. De zachte boxen zijn dus de bozen met de goede spiraalveren die het goede comfort bieden en dus ook mensen helpen met rugklachten. Wanneer je dus een boxspring gaat kopen is het dus ook belangrijk om goed te voelen of het een zachte of een harde box is. Een harde box is namelijk veel goedkoper dan een zachte box. Door goed op te letten voorkom je dat je wordt opgelicht met een harde box.

Goede slaap is erg belangrijk

Goede slaap is erg belangrijk voor mensen. Dit is in diverse onderzoeken al aangetoond. Het belang van goede slaap komt naar voren wanneer je bijvoorbeeld een belangrijk tentamen of een presentatie hebt. Door goed te slapen zijn je hersenen beter uitgerust om goed te presteren op deze momenten. Bovendien zorgt goed slapen er ook voor dat je de dag positiever kunt beginnen. Dit heeft effect op effectiviteit van je werkzaamheden en de omgang met anderen. De anderen worden namelijk ook gemotiveerd om productief en positief te werken. Door slechte kun je bovendien diverse klachten ontwikkelen. Ten eerste krijg je last van vermoeidheid. Daarnaast kan slechte slaap je uiteindelijk insomnia opleveren. Dit is een ziekte waardoor je niet meer kunt slapen. Slechte slaap kan ook zorgen voor hartritme stoornissen en overgewicht. Investeer dus in je slaap via bijvoorbeeld Sleep Factory!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: