Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

De betekenis van een badkamer

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een badkamer is een ruimte in een huis die wordt gebruikt door mensen voor de verzorging van hun lichaam. De meeste huizen en appartementen hebben een badkamer. Deze ruimte is namelijk voor veel mensen een essentieel plek in het huis. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat een goed persoonlijk verzorging bijdraagt aan de gezondheid van de mens. Het is dus vandaar dus ook belangrijk om goed je tanden te poetsen elke minstens twee keer bijvoorbeeld. Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere dingen zoals bijvoorbeeld meerdere keren per week douchen en elke dag deodorant op spuiten. Al deze dingen leren de meeste mensen al van kinds af aan. Het zijn bepaalde gebruiken die iedereen heeft.

Maar wat bevindt zich nu in een badkamer?

Badkamers zijn er in vele verschillende soorten en maten. Eigenlijk is elke badkamer anders. Tenzij het natuurlijk gaat om een hotel maar die worden buiten beschouwing gelaten. In de meeste badkamers bevindt zich een wastafel en een kast. In deze kast kan een tandborstel en eventuele andere verzorgingsproducten worden opgeborgen. Voor de vrouwen geldt dat hier meestal ook al de make-up en andere schoonheidsmiddeltjes worden opgeborgen. Sommige mensen hebben in deze kast ook een föhn en handdoeken liggen. Boven de wasbak hangt meestal een spiegel. In een badkamer bevindt zich meestal ook een douche of een bad. Sommige mensen hebben zelfs beiden. Hiernaast hebben sommige badkamers een toilet. Dit is vaak het tweede toilet in een huis. In sommige gevallen ontbreekt een toilet in de badkamer.

De inrichting van een badkamer

De inrichting van een badkamer is vaak naar de smaak van de gebruiker. Tenzij het gaat om een huurhuis. In deze huizen is vaak al een badkamer geplaatst door de eigenaar van het huis. Hij of zij heeft bepaald hoe de badkamer eruit ziet. Deze mag dan ook niet meer worden aangepast. Tenzij er een akkoord is tussen de eigenaar van het huis en de huurder over een eventuele verandering. Wanneer je de badkamer zelf mag samenstellen is de keuze afhankelijk van de rest van het huis, de ruimte en dus de smaak van de gebruiker. Deze kan er bijvoorbeeld voor kiezen om gebruik te maken van mosaik fliesen. De mosaik fliesen werden al gebruikt door de Romeinen in hun badhuizen. Deze kunnen tegen de muren worden geplaatst of juist als vloer worden gebruikt. Hiernaast kan er worden gekozen voor tegels. De keuze ligt dan op wit, grijs of juist iets van een donkere tint. Er kan ook worden gekozen voor een combinatie van verschillende kleuren.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: