Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

De betekenis van de BH

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De betekenis van de BH

Beha’s zijn een soort onderkleding die meestal door vrouwen worden gedragen en zijn ontworpen om hun borsten te ondersteunen en te vergroten. Beha’s zijn er in verschillende stijlen, kleuren, maten en materialen zoals katoen, zijde, nylon en andere. Ze zijn bedoeld om comfortabel te zijn voor de draagster en hen een gevoel van vrouwelijkheid of schoonheid te geven.

Beha’s kunnen ook fungeren als een kledingstuk met seksuele aantrekkingskracht (zoals push-up beha’s) of ze kunnen bandjes hebben die over de schouders gaan zoals sommige camisoles doen. Andere types zijn strapless beha’s die alleen de borststreek bedekken en helemaal geen schouderbandjes hebben. Sommige bh’s zijn aangepast aan specifieke delen van de vrouwelijke anatomie zoals grote bustes of kleine ruggen. Ook bestaan er speciale sport-bh’s, die de borsten ondersteunen tijdens het sporten. Ook zijn er prothese beha’s voor vrouwen met een borstreconstructie.

Hoe kiest u de juiste maat

Om de juiste maat bh te kiezen, is het belangrijk dat u uw eigen lichaamsmaten kent. Dit kunt u doen door uw borstomvang en bandomvang op te meten. Om uw borstomvang te meten, legt u een meetlint rond het breedste deel van uw buste. Om de bandmaat te meten, meet u net onder uw borstlijn. Als u deze maten heeft, kunt u een bh-maattabel gebruiken om de juiste bh-maat te vinden.

Bij het passen van bh’s moet u op zoek gaan naar bh’s die een nauwsluitende band hebben, maar ook de cups mooi aansluiten. U moet ook twee vingers comfortabel tussen de beha en uw huid kunnen steken. Probeer verschillende stijlen en maten om uit te vinden wat voor u het beste werkt. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een prothese bh met voorsluiting, indien nodig.

Tips voor een goede verzorging van uw bh

Beha’s zijn een belangrijk onderdeel van de garderobe van elke vrouw, dus het is belangrijk ze goed te verzorgen. Hier zijn enkele tips voor de verzorging van uw bh’s:

-Was bh’s met de hand in koud water met een beetje wasmiddel.

-Bleek of strijk bh’s niet.

-Bewaar bh’s op een koele, droge plaats.

-Als een beha uitgerekt of beschadigd raakt, is het tijd om hem te vervangen.

Wat is een bh en wat doet hij? Een beha is een onderkleding om de buste te ondersteunen. Om de juiste maat bh te kiezen moet u uw eigen lichaamsmaten kennen. Zo moet u uw borstomvang op het breedste deel meten en de bandlengte net onder de buste gemeten worden. Het is belangrijk dat de band nauw aansluit. Ook de cups moeten nauw aansluiten, maar er moeten nog twee vingers tussen de huis en het stof kunnen. Om zo lang mogelijk gebruik te maken van je beha, bewaar hem op een koele, droge plaats. Je kunt je beha het beste wassen in koud water met een beetje wasmiddel.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Kleding en Uiterlijk
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: