Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

De betekenis van calorieën

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De calorie is een maateenheid. Deze maateenheid wordt gebruikt door mensen om te bepalen hoeveel energie er in voeding zit. Het is verplicht voor fabrikanten om op de verpakking van een voedingsproduct aan te geven hoeveel calorieën er in een product zitten. Dit valt onder de informatie die een consument nodig heeft om een beslissing te maken over een product. Mensen die bijvoorbeeld willen afvallen tellen calorieën. Dit houdt in dat deze mensen producten controleren op het aantal calorieën dat er inzit. Vervolgens stellen zij bijvoorbeeld een maximum van 2000 calorieën op een dag. Wanneer er inkopen wordt gedaan zal deze persoon op alle verpakkingen kijken om te zien hoeveel calorieën er in het product zitten. Na het bekijken van deze verpakking kan er dan een keuze worden gemaakt voor tussen Coca-Cola en Coca-Cola Light. In de meeste gevallen valt de keuze dan op Coca-Cola Light omdat hier veel minder calorieën inzitten.

Calorie of kilocalorie

Veel gebruiken de woorden calorie en kilocalorie door elkaar. Toch is er wel degelijk een verschil. Een kilocalorie is namelijk 1000 calorieën. Op de verpakking van de fles cola staat bijvoorbeeld dus 102 kilocalorieën. Dit zijn dus in totaal 102.000 calorieën. Dit verschil is dus enorm. Toch zullen mensen in de meeste gevallen 102 calorieën zeggen. De reden hiervoor is dat het woord kilo voor het woord calorieën meer moeite kost. Aangezien mensen graag dingen simpel houden valt dit woord dus weg. Daarnaast zullen mensen ook niet al die nullen gaan uitspreken. Daarom dat het dus in de meeste gevallen 102 calorieën blijft.

Waarom heeft een mens calorieën nodig?

Een mens heeft calorieën nodig omdat dit voedingsstoffen zijn die het lichaam nodig heeft. Denk bijvoorbeeld maar eens aan koolhydraten, eiwitten en vetten. Belangrijk om te vermelden is dat het lichaam deze voedingsstoffen nodig heeft, maar niet te veel. De hoeveelheid van elke voedingsstof dient namelijk in verhouding te zijn met het lichaam, het gewicht en de inspanning dier gedurende de dag wordt geleverd. Wanneer deze verhouding uit balans is dan kan dit ervoor zorgen dat iemand aankomt. In de slechtste gevallen kan deze scheve verhouding leiden tot overgewicht en uiteindelijk zelfs obesitas. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat de verhouding dus goed blijft.

Calorieën verliezen

Mocht het nu toch gebeuren dat de verhouding scheef is dan kiezen steeds meer mensen voor een dieet. Als iemand kiest voor een dieet dan probeert iemand aan de hand van een voedingsschema gezonder te eten. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van afslank shakes of juist door een gevarieerder eetpatroon. Wanneer iemand calorieën wilt verliezen dan kan iemand ook meer gaan bewegen. Beweging zorgt er namelijk voor dat calorieën worden verbrand. De combinatie van gezonde gevarieerde voeding en beweging zorgt ervoor dat de balans weer terugkeert.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Gezondheid
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: