Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van zorgverzekering

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

In Nederland is iedereen verplicht een zorgverzekering te hebben. Iedereen moet dan ook tenminste over een basisverzekering beschikken. Alleen weten veel mensen niet wat deze verzekering inhoudt en wat je er allemaal mee kunt. Wat zijn nu precies de onderdelen die beschikbaar zijn per zorgverzekering en welke dingen vallen onder de aanvullende verzekering? In dit artikel leggen we aan jou uit wat een zorgverzekering precies is.

Betekenis zorgverzekering

Een zorgverzekering is dus een wettelijk verplichte verzekering. Iedere Nederlander dient een verzekering te hebben voor zijn of haar ziektekosten. Er zijn verschillende soorten verzekeringen. De meest bekende is de basis zorgverzekering. Dit is de verzekering waarbij je verzekerd bent gene alle noodzakelijk kosten van de medische zorg in Nederland. Je moet hier bij denken aan de kosten voor de huisarts, ziekenhuiskosten en de kosten voor het kopen van noodzakelijk medicijnen. De regeling dat iedereen zo’n verzekering moet hebben is opgesteld in 2006. Voor die tijd was er geen verplichte verzekering maar was er sprake van een ziekenfondsverzekering en een particuliere verzekering. Ook is het zo dat iedere verzekeraar iedereen moet aannemen, er mogen geen mensen geweigerd worden op basis van hun medisch verleden. De overheid bepaalt wie er allemaal gedekt wordt door de basisverzekering.

Aanvullende zorgverzekering

Voor sommige mensen is de basis verzekering niet genoeg, zij hebben namelijk behoefte aan meer zorg. Er zijn bijvoorbeeld veel mensen in Nederland die naar de fysio moeten, dit zit niet in de basis verzekering. Andere onderdelen die voor de aanvullende verzekering gelden zijn tandartskosten, alternatieve geneesmiddelen en alternatieve medicijnen. Voor de aanvullende zorgverzekering ben je niet verplicht, je mag er zelf voor kiezen of je deze verzekering afsluit. Kinderen tot 18 jaar zijn vrijgesteld van premie, zij horen nog bij de basisverzekering van de ouders. Mensen met een dusdanig laag inkomen kunnen gebruik maken van de zorgtoeslag, deze wordt uitgereikt door de overheid. Er zijn verschillende zorgverzekeraars in ons land, ieder heeft net iets andere voor en nadelen. Een fijne manier om de verschillen tussen deze verzekeraars te zien is door de beste zorgverzekering te zoeken.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: