Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van zomer school

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wanneer je niet je schooljaar haalt wordt er wel eens gedreigd met het begrip zomer school. Leerlingen worden spontaan bang van dit woord en dat is natuurlijk niet voor niks, want wie heeft er nou zin om de hele zomervakantie op school te zitten en daardoor hun vrije tijd verliezen. Niemand toch? In de meeste gevallen wordt dit gebruikt om de leerling een schop onder zijn kont te geven en er voor te zorgen dat hij of zij alsnog zijn jaar succesvol afrondt. In de meeste gevallen heeft dit het gewenste effect en gaat de leerling alsnog over naar het volgende jaar.

De echte betekenis van zomer school

In de meeste gevallen is zomer school dus meer een term die gebruikt wordt als dreiging. De school hoopt dan dat de leerling beter zijn best gaat doen en alsnog over kan naar het eerst volgende jaar. Toch is zomer school geen verzonnen iets want er zijn verschillende mogelijkheden voor zomer school in Nederland. Meestal wordt er gebruik gemaakt van zomer school als de leerling niet succesvol was in het behalen van zijn eindtentamen en met hoge uitzondering een extra kans heeft gekregen. Deze extra kans komt wel heel weinig voor en wordt meestal gegeven als de persoon nog maar een vak hoeft te halen om zijn opleiding te halen. De leerling moet dan enkele dagen tijdens de zomervakantie naar school komen om zich voor te bereiden en het tentamen te maken.

Zomer school in het buitenland

Zomer school heeft nog een andere betekenis. Dit is meer gericht buiten Nederland en gaat vooral over het aanleren van vaardigheden die goed zijn voor je ontwikkeling en toekomstig werkgebied. Deze zomer school programma’s worden door heel de wereld gegeven en zijn enorm populair. De zomer scholen worden bezocht door mensen vanuit de hele wereld en daardoor is het ook een goede methode om kennis te maken met verschillende culturen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Overig
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: