Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van zitzak

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een zitzak is een dichte zak van stof of polyester, deze zak is gevuld met pvc bolletjes of een ander soort polyester. Zitzakken worden voornamelijk gebruikt om in te zitten.

Zitzakken werden vroeger meer gezien als iets voor hippies of kinderen, maar ze zijn de laatste jaren razend populair geworden en acceptabel als alternatief voor traditioneel meubilair. Dit is ook niet gek want zitzakken zijn duurzaam, veelzijdig, comfortabel en gemakkelijk te reinigen. Daarnaast is er ook ontzettend veel variatie mogelijk als het aankomt op zitzakken. Tegenwoordig worden zitzakken ook, vanwege hun ergonomische eigenschappen door artsen aanbevolen. Maar de zitzak heeft al een rijke geschiedenis achter te rug.

De geschiedenis van de zitzak

Omdat de zitzak zo een eenvoudig en veelzijdig ontwerp is, is er veel mysterie om de echte geschiedenis van de zitzak. Als we alleen over meubilair spreken, dan gaan zitzakken nog geen vijftig jaar terug. Toch bestonden er echter al zitzakken lang voor deze tijd, namelijk meer dan vierduizend jaar geleden in het oude Egypte.

Volgens een historicus werden zitzakken namelijk voor het eerst uitgevonden door de oude Egyptenaren rond 2000 jaar voor Christus. Zitzakken werden duizenden jaren lang gebruikt om spelletjes mee te spelen.

De zitzakken van tegenwoordig

Tegenwoordig vind je niet alleen in woonkamers en slaapkamers zitzakken terug, maar ook in publieke ruimtes en bioscopen. De zitzak veroverde in een zeer korte tijd veel woonruimtes en openbare ruimtes, maar ondanks dit geweldige tijdperk voor de zitzak maken veel mensen toch de verkeerde keuze in zitzakken. Hier geven we een aantal punten waar op gelet moet worden bij de aanschaf van een zitzak:

 • Let erop dat er een zak in de zitzak aanwezig is
  Veel zitzakken hebben geen binnenzak, dit betekent dat zodra er een scheur in de zitzak komt alles vol ligt met PVC bolletjes, niet echt duurzaam.
 • Kies de juiste vorm
  Deze keuze is afhankelijk van waar de zitzak voor gaat worden gebruikt, in een zithoek om een boek te lezen of om lekker in de zon te liggen? Er zijn veel verschillende vormen, de foute keuze kan tot ergonomische problemen leiden.
 • Kies de juiste stof
  Er zijn zitzakken voor binnen en voor buiten, de varianten voor buiten kunnen meestal in de tuin blijven liggen en zullen niet vollopen met water, de varianten voor binnen zijn vaak van een stof materiaal en die voor binnen van polyester.
 • Kies de juiste vulling
  Er zijn veel verschillende soorten vulling, bekijk de informatie over de zitzak en let erop dat het duurzaam of gerecycled materiaal bevat.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: