Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van zijden bloemen

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Bloemen zijn fantastisch. Een boeket met je favoriete rozen, bonte tulpen, vrolijke gerbera’s of diepzinnige dahlia’s fleurt in een keer je huis op. Ben je niet zo handig met echte bloemen of wil je iemand een betekenisvol boeket geven wat altijd mooi zal blijven? Kies dan een voor zijden bloemen van bijvoorbeeld FlowerDutchess.com.

Zijden bloemen

Zijden bloemen zijn, zoals de naam het eigenlijk al zegt, bloemen gemaakt van zijde. Kunstbloemen kunnen van heel veel materialen worden gemaakt, maar alleen zijden bloemen zijn van echt zijde of van kunstzijde gemaakt. Doordat zijde zo zacht en dun is, kun je er heel veel mooie dingen mee doen. Het maken van zijden bloemen is heel populair, maar wel kostbaar.

Maar wat is zijde?

Zijde is eigenlijk niets meer dan een natuurlijke substantie die bepaalde insecten afscheiden. Zodra dit in contact komt met zuurstof, stolt de substantie tot heel dunne draadjes. Zijderupsen maken hun cocon hiermee en zijdespinnen hun web. De productie van zijde is heel kostbaar en de draden natuurlijk heel fragiel. Het levert wel een heel mooi, zijdezacht en mooi glanzend textiel op. Omdat echte zijde heel kostbaar is, wordt er ook kunstzijde gemaakt wat bijna niet van echte zijde te onderscheiden is.

Niet van echt te onderscheiden

Door het karakter van zijde is het een geliefd materiaal voor onder meer kleding en beddengoed. Daarnaast is zijde heel goed te gebruiken voor het maken van zijden bloemen. Zijde en de textuur van bloemen komen op het oog namelijk best overeen. En als de kleuren en vormen kloppen, dan zijn zijden bloemen niet van echte te onderscheiden.

Altijd een kleurrijk boeket

Een boeket van zijden bloemen zorgt ervoor dat je altijd verse bloemen in huis hebt staan. Het samenstellen van dergelijke boeketten gebeurt eigenlijk net zo als bij een gewoon boeket met verse bloemen. Er wordt gekeken naar welke bloemen het beste bij elkaar passen qua kleuren en soorten. Hierdoor ontstaan er altijd harmonieuze boeketten. Maar het is ook mogelijk om boeketten samen te stellen, zoals ze vroeger werden geschilderd. Zo kun je dus ook een onmogelijk boeket met zowel voorjaarsbloemen als herfstbloeiers op tafel zetten.

Duurzame bloemen

Zijde bloemen vormen een mooi, tijdloos cadeau. Je hoeft immers jet boeket niet snel te vervangen, omdat de bloemen niet kunnen uitbloeien. Hierdoor hoef je dus nooit meer een vaas schoon te maken of bloemen weg te gooien. Zijden bloemen zijn soms een investering, maar wel eentje die jaren meegaat.

Taal van bloemen

Als je iemand rode rozen geeft, dan heeft dat een gepassioneerde boodschap. De zonnebloem zegt dat je de ander bewondert en een roze gerbera staat voor vrolijkheid en vriendschap. De taal van bloemen wordt ook floriografie genoemd. De bloemsoort zelf heeft een eigenschap, maar de kleur ook. In combinatie kun je dus heel wat zeggen met bloemen tegen een ander. En dat kan natuurlijk net zo goed met echte als met zijden bloemen. Sterker nog, met zijden bloemen geef je dus weer een blijvend boeket. Daar wordt iedereen toch blij van.

Abonnementen

Wist je dat het mogelijk is om een abonnement te nemen op zijden bloemen? Net als bij echte bloemen krijg je dan geregeld een nieuwe ‘verse’ bos bloemen inclusief bijpassende vaas thuis bezorgd. Het hele jaar door geniet je van de mooiste seizoensbloemen, maar dan gemaakt van zijde.Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: