Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van Zhongguo

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
2.3
(3)

Zhongguo is de Chinese naam van het land China. De naam bestaat uit twee woorden: Zhong en Guo. De betekenis van Zhong (中) is midden en Guo (国) staat voor land. Dit is ook te herleiden uit het karakter van Zhong, wat een uitkijktoren figureert welke overal overheen kijkt.

Land in het midden

De Chinezen noemen hun land dus letterlijk ‘land in het midden’. Dit komt voort uit de eeuwenoude geschiedenis van het land. De cultuur is duizenden jaren oud en kent verschillende tijdsperiodes. Men heeft altijd geloofd dat China aan het begin van de moderne civilisatie staat. Kijkend naar de culturen die al deze eeuwen hebben overleefd, dan is dit een assumptie die als waar beschouwd kan worden.

Daarnaast geloven de China dat hun land in het midden van de wereld staat. Dit zie je ook terug in de wereldkaart die wordt weergegeven op publieke plekken in China, waar het land centraal ligt. Wanneer je dit voor de eerste keer ziet zal dit merkwaardig overkomen, aangezien Nederland helemaal in de linkerbovenhoek te vinden is.

China’s nationale trots

Net zoals ieder land kent China veel trots. Natuurlijk heeft het land ook haar mindere periodes gehad, onder het bewind van Mao Zhedong bijvoorbeeld. Echter is dit maar een fractie van de hele geschiedenis van het land. Door de eeuwenoude cultuur en kennis heeft men een sterk gevoel dat China een leider is van wereldformaat.

Waarom zeggen wij dan China?

De naam China is afgeleid van een heel ander fenomeen, namelijk speciale potten en kopjes. Toen de Westerse machten in de tijd van de VOC naar China voeren, kwamen zij in aanraking met de Chinezen. Hier werden spullen geruild, waaronder de witte potten en kopjes voorzien van blauwe verf. De Britten noemde dit China, wat later ook de roepnaam voor het land zal worden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 2.3 / 5. Stemmen telling: 3

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Topografie
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: