Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van zelfvertrouwen

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuten
0
(0)

Wat is zelfvertrouwen?

Zelfvertrouwen is een hoe je kijkt naar je vaardigheden, capaciteiten en jezelf als persoon. Het betekent dat je jezelf accepteert en vertrouwt en het gevoel hebt controle te hebben over je leven. Je kent je sterke en zwakke punten goed en hebt een positieve kijk op jezelf. Je stelt realistische verwachtingen en doelen, communiceert assertief en kan goed omgaan met kritiek.

Laag zelfvertrouwen

Aan de andere kant kan een laag zelfvertrouwen ervoor zorgen dat je twijfelt aan jezelf, passief of onderdanig bent, of moeite heeft om anderen te vertrouwen. Je voelt je misschien minderwaardig, onbemind of gevoelig voor kritiek. Je zelfverzekerd voelen kan van de situatie afhangen. Je kunt bijvoorbeeld op sommige gebieden veel zelfvertrouwen hebben, zoals academici, maar gebrek aan vertrouwen in andere, zoals relaties.

Een hoog of laag zelfvertrouwen hebben is zelden gerelateerd aan uw werkelijke capaciteiten, en meestal gebaseerd op uw percepties. Percepties zijn de manier waarop je over jezelf denkt en deze gedachten kunnen gebrekkig zijn.

Een laag zelfvertrouwen kan voortkomen uit verschillende ervaringen, zoals opgroeien in een niet-ondersteunende en kritische omgeving, voor de eerste keer gescheiden zijn van je vrienden of familie, jezelf te hard beoordelen of bang zijn om te falen. Mensen met een laag zelfvertrouwen hebben vaak denkfouten.

Zelfvertrouwen verhogen?

Door aan jezelf te werken kan je geleidelijk aan je zelfvertrouwen vergroten. Er zijn diverse websites en boeken die je hier tips voor geven.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Gezondheid
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: