Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van zadelpenklem

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Een zadelpenklem is een kleine klem die ervoor zorgt dat de zadelpen van de fiets kan worden afgesteld op de juiste hoogte. De zadelpen kan je in hoogte verstellen, hierbij verdwijnt een stuk zadelpen in het frame, op het moment dat het zadel is afgesteld op de juiste hoogte kan je de zadelpen klemmen met een zadelpenklem.

Zadelpenklemmen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei vormen, maten en kleuren. Hierdoor is er altijd wel een klem te vinden dat past bij je fiets en ook nog eens letterlijk de juiste omtrek heeft om te passen om de zadelpen.

Hoogte van het zadel afstellen

Het afstemmen van de zadelhoogte is vrij lastig en kan de nodige tijd kosten. Echter is het zeker de moeite waard om een goede zitting op je fiets te hebben. Heb je dit niet? Dan krijg je last van verschillende lichamelijke klachten en zal je minder plezier van je fiets hebben. Lees daarom onderstaand stappenplan op de hoogte van het zadel af te stellen.

  • Stap op je fiets en ga zitten op het zadel.
  • Zet de hak van je voet op het pedaal.
  • Vervolgens is het belangrijk om de crank (de verbinding tussen de trapas en je pedaal) in het verlengde van de zitbuis te zetten.
  • Zorg er voor dat je je been niet hoeft uit te strekken om bij het pedaal te komen en zorgt er ook voor dat je jezelf niet omhoog hoeft te duwen tijdens het trappen.
  • Tot slot is het nog belangrijk om je zadel horizontaal te zetten.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: