Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van woonaccessoires

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wat zijn woonaccessoires?

Van kunstverzamelingen tot theepotten en alles daartussenin, woonaccessoires geven jouw huis persoonlijkheid en karakter. Of je nu met trots het servies van jouw grootmoeder in jouw eetkamer laat zien of jouw favoriete familiefoto boven de open haard hangt, deze woonaccessoires zijn nodig om weer te geven wie je bent en wat echt belangrijk is voor jou en jouw gezin. Het zijn de accessoires die je kiest die jouw huis onderscheiden van dat van anderen en die je het gevoel geven dat je echt thuis bent.

Kunst

Van schilderijen tot beeldhouwwerken en kinderkrijttekeningen, kunst is een van de meest voorkomende en meest veelzijdige woonaccessoires. Het maakt niet uit wat jouw smaak of inrichtingsplan is, je kunt een kunstwerk vinden of maken dat bij jouw interieur past.

Ga je voor een moderne inrichting? Denk dan eens aan een metalen wandsculptuur of een opvallend kleurrijk schilderij. Als jouw huis traditioneler is, overweeg dan een porseleinen of keramische sculptuur of een klassiek landschap. Reproducties van klassieke werken zijn altijd populair, net als religieuze stukken zoals het christelijke kruis, de davidsster of boeddhabeeldjes van jade of rozenhout.

Vloerkleden

Niets voelt zo goed als een vloerkleed onder jouw voeten. Ze bieden een laag warmte en comfort die door geen enkele andere vloerbedekking geëvenaard wordt. Tapijten zijn verkrijgbaar in oneindig veel patronen, kleuren en stijlen en worden al duizenden jaren gebruikt om huizen op te sieren. Antieke tapijten worden vaak als familiestuk behandeld en van generatie op generatie doorgegeven.

Persoonlijke collecties

Bijna iedereen heeft er wel zo een. Dat eigenzinnige voorwerp of die verzameling die mensen niet helemaal begrijpen, maar die jouw huis het gevoel geeft dat het van je is. Of het nu die grappige klok aan de muur is met een gekke afbeelding erop, of jouw DVD verzameling, jouw huis zou zich niet thuis voelen zonder deze voorwerpen.

Planten

Kamerplanten zijn een geweldige woonaccessoire omdat ze er niet alleen goed uitzien; ze zijn ontworpen om je ook goed te laten voelen. Studies hebben aangetoond dat planten niet alleen kooldioxide uit de lucht halen en omzetten in zuurstof, ze neutraliseren ook schadelijke chemicaliën zoals polyethyleen en formaldehyden. Deze chemische stoffen komen van nature voor in veel meubels, vloeren en verf die in huis wordt gebruikt, en worden in verband gebracht met aandoeningen van de luchtwegen en andere ziekten. Enkele van de beste planten om de luchtkwaliteit te verbeteren zijn klimop, bamboe, Dracanae en graslelies.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: