Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van woningontruiming

Inhoudsopgave

Leestijd: 3 minuten
0
(0)

Een woningontruiming, wat is dat nu precies? In dit artikel leg ik de betekenis van woningontruiming voor je uit, zie je een overzicht van de kosten en alles wat erbij komt kijken!

Woningontruiming betekent eigenlijk letterlijk het geheel (laten) leeghalen van een huis door dit uit te besteden aan een team met vakmensen die precies weten wat er met de inboedel moet gebeuren en wat een geschikte bestemming is voor alle spullen.

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom een woningontruiming nodig is. In sommige gevallen is er een dierbare komen te overlijden, en moet het huis binnen enkele dagen terug worden opgeleverd. Dit is vaak een emotioneel en fysiek zware klus voor de erfgenamen en of naasten. Ook in het geval van een verhuizing schakelen mensen soms een ontruimingsbedrijf in wanneer de huurder vraagt om de woning geheel leeg op te leveren. Wanneer je dit uitbesteedt bespaar je jezelf een hoop energie en tijd!

Bestemming van de spullen

De ontruimers hebben goed zicht op wat een geschikte bestemming is voor de spullen die de eigenaar of erfgenamen niet meer willen. Zo brengen zij nog waardevolle spullen naar antiekzaken of een opkoper. De opbrengst hiervan wordt afgetrokken van de ontruimingskosten. De spullen die minder waarde hebben worden naar een goed doel of naar de kringloop gebracht, en pas wanneer iets echt geen waarde meer heeft of kapot is gaat het naar de vuilstort. Dit alles gebeurt uiteraard zorgvuldig en in goed overleg. 

Efficiënte werkwijze

Soms moet er met spoed een woning worden ontruimd en daarom werkt het ontruimingsbedrijf doelgericht en efficiënt. Op basis van een bezichtiging of een aantal foto’s van de woning maken ze een planning, waarin alle werkzaamheden worden besproken en de inboedel wordt getaxeerd. Ook hierbij wordt er goed gecommuniceerd met de eigenaar van het huis of familie/naasten en gaan ze pas beginnen na een akkoord. Omdat het bedrijf vaak met meerdere ploegen werkt wisselen ze elkaar af, waardoor er in relatief snelle tijd kan worden gewerkt. Naast deze effectieve werkwijze gaat het team respectvol en zorgvuldig om met jouw kostbare spullen. Ook kun je er van op aan dat je woning schoon en in perfecte staat wordt opgeleverd.

Vervuilde woning

Ook is er een optie om een erg vervuilde woning door de experts te laten reinigen en leeghalen. In sommige gevallen lijkt dit wel een onmogelijk karwei, maar zij helpen je graag om het huis weer bewoonbaar te maken. Hierbij komt het bedrijf langs om de situatie te beoordelen en een prijsofferte te maken. Bij akkoord wordt de woning leeggehaald en schoongemaakt.

Woningontruiming kosten

De kosten van de ontruiming hangen af van verschillende factoren. Hoeveel uur tijd er in het ontruimings project gaat zitten, de hoeveelheid spullen en de grootte van het huis. Ook moeten er soms nog andere werkzaamheden worden uitgevoerd zoals het weghalen van de vloerbedekking of het parket, spijkers uit de muur halen en netjes afwerken, gordijnrails verwijderen enzovoort. Dit soort werkzaamheden neemt het bedrijf graag voor je uit handen. 

Hieronder vind je de algemene kosten op een rijtje gezet:

Kosten van een woningontruiming 2022

woningontruiming per type Kosten gemiddeld woningontruiming
Seniorenkamer laten ontruimen €150,- tot €350,-
1 of 2 kamer woning €150,- tot €600,-
Eengezinswoning €550,- tot €2.000,-
Groot huis met meer dan drie slaapkamers €750,- tot €2.500,-
Prijzen per onderdeel van de woningontruiming
Voorrijkosten €0,25 – €0,50 per kilometer
Afvalstortkosten (afhankelijk van de hoeveelheid) €100,- tot €800,-
Schoonmaakkosten €20,- per uur
Verwijderen vloerbedekking  €2,50,- per m²

Kortom, het inschakelen van zo’n dienst is een investering maar het is het meer dan waard om dit uit te besteden. Wanneer je het allemaal zelf zou moeten doen kost het immers veel lichamelijke inspanning en tijd. Ook is het emotioneel soms zwaar in het geval van een overlijden, omdat de ontruiming veel herinneringen kan oproepen en je soms voor lastige keuzes komt te staan. Wil je toch zelf aan de slag gaan?

Begin dan op tijd met het project, doe het in etappes en schakel vrienden en familie in voor hulp! 

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

bedsprei
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: