Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Search

Betekenis van woning isolatie

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Tegenwoordig zie je steeds meer voorbij komen over het belang van een goede woningisolatie. En dat is logisch want door de woning goed te isoleren houdt de woning de warmte beter vast en heb je minder stookkosten. En juist de stookkosten zijn de laatste jaren bizar hoog geworden, de gasprijzen zijn gigantisch dus door een goede isolatie bespaar je ook geld op de energiekosten. Los van dat je geld bespaard op jouw energierekening draag je ook nog eens bij aan een beter milieu. Isolatie van jouw woonhuis is dus, terecht, een hot item tegenwoordig. En hier in deze blog lees je alles over de woningisolatie en hoe je dit kunt aanpakken. 

Wat betekent een woningisolatie?

Het isoleren van een woning betekent dat je de tussenruimtes van de muren en plafonds (daken) opvult met een isolerend materiaal waardoor de warmte beter in het huis wordt vastgehouden. Op die manier voorkom je dat je veel warmteverlies hebt en hierdoor gaan de stookkosten omlaag omdat je minder energie nodig hebt om de woning warm te houden. 

Isolatie van de woning kun je op verschillende manieren aanpakken. Voordat je jouw woning gaat isoleren is het dus heel erg belangrijk dat je weet waarom je een bepaalde keuze moet maken. 

Verschillende manieren van isoleren

Er zijn verschillende manieren om jouw huis te isoleren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor vloerisolatie. Dit is ideaal in de oudere huizen die nog voor de jaren 80 zijn gebouwd want in die tijd werd er geen gebruik gemaakt van vloerisolatie. Als je nu de vloer laat isoleren kun je dus heel veel geld besparen en levert dit echt wel veel rendement op. 

Je kunt ook de muren laten isoleren. Ook hier heb je weer verschillende opties voor. Zo heb je spouwmuurisolatie, dit is een bepaald type muur die niet in alle huizen terug te vinden is. In oudere huizen (<1926) of jongere huizen (>1976) hebben geen spouwmuren. Het is dus belangrijk om goed te weten welke leeftijd jouw woning heeft en welk type isolatie hier het beste bij past.

Voor de huizen die niet beschikken over spouwmuren kun je ook kiezen voor een buitenmuur of buitenmuurisolatie. Bij buitenmuur isolatie is het zo dat de buitenmuur geïsoleerd wordt. Er kleven wel grote nadelen aan. Want je moet een vergunning hebben om de buitenmuren te isoleren en het is behoorlijk duur. Voordeel is wel dat een buitenmuur isolatie de meeste winst oplevert en warmte besparing voor het huis.

Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om de ramen te isoleren, ook hier zijn speciale technieken voor. Want juist via de ramen verlies je vaak een hele hoop warmte en dit kost allemaal extra geld. 

Budget is medebepalend

Hoe je het ook went of keert maar als je je woning wilt laten isoleren dan krijg je te maken met het feit dat het gewoon geld gaat kosten. En eerlijk is eerlijk maar het kost hoe dan ook flink geld. Alleen je moet je wel realiseren dat je dit ook weer terugverdiend in de energiekosten. Overweeg daarom goed wat je wilt en kunt besteden aan isolatie.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

bedsprei
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: