Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van Windows VPN

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Een Windows VPN is een Virtueel Privé Netwerk speciaal gemaakt voor apparaten die op een Windows-systeem draaien. Wanneer je jouw internetverkeer wilt beschermen tegen hackers, malware of gewoon anoniem wilt internetten, dan is het verstandig om gebruik te maken van een VPN. Of je nu gebruik maakt van een Windows pc of dat je smartphone op Windows draait, dan is het altijd verstandig om een Windows VPN te gebruiken wanneer je online gaat.

Betekenis van VPN

Een VPN is een beveiligde verbinding die ervoor zorgt dat jouw online privacy en veiligheid gewaarborgd wordt. Deze VPN versleuteld jouw informatie namelijk door verbinding te maken met een van hun beveiligde servers.

Wanneer je gebruik maakt van het internet, dan heb je een eigen IP-adres specifiek voor jouw internet. Het IP-adres is dus een persoonlijke identificatiecode. Het staat op naam en adres van de persoon die de internetprovider betaald. Daardoor ben je online te traceren in alles wat je doet. Gebruik je een VPN dienst, dan verandert deze jouw IP-adres door een nieuw adres, zodat al jouw online activiteit verborgen wordt. Veilig internetten wordt hierdoor mogelijk gemaakt, waar je ook bent ter wereld.

Een ander voordeel van VPN’s is dat deze gecensureerde websites en overheidsblokkades ongedaan maakt. In diverse landen wordt namelijk het internet gecensureerd of bepaalde diensten zoals Whatsapp, Google en Facebook geblokkeerd. Het is namelijk mogelijk om via de VPN je locatie te veranderen. Woon je bijvoorbeeld in Nederland, dan kun je een server in Canada kiezen. Zo laat je anderen denken dat je in Canada bent.

Een overzicht van hoe een VPN werkt en veilig internetten mogelijk maakt:

  • VPN-software versleutelt internetverkeer en stuurt de data via een beveiligde verbinding naar de VPN-server.
  • De server ontvangt het versleutelde internetverkeer en decodeert deze, zodat het leesbaar wordt.
  • Daarna verstuurt de server het gedecodeerde internetverkeer naar het internet. Daarna ontvangt dezelfde server het teruggestuurd internetverkeer.
  • Dit internetverkeer wordt vervolgens weer versleuteld en via een beveiligde verbinding naar jou teruggestuurd.
  • De software van jouw eigen VPN dienst decodeert dit internetverkeer nogmaals, waarna jij je gezochte content krijgt te zien.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: