Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van werk makelaar bij aankoop huis

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

Wanneer de meeste mensen denken aan makelaars, denken ze waarschijnlijk aan iemand die mensen helpt huizen te kopen en verkopen. Maar makelaars doen veel meer dan dat. Ze helpen mensen vinden van de perfecte woning en ze helpen ook mensen krijgen de beste deal op een huis. Makelaars zijn ook betrokken bij het proces van aan- en verkoop van commercieel onroerend goed, zoals kantoorgebouwen en winkels. Ze kunnen je bijvoorbeeld behoeden voor de volgende fouten:

Onvoldoende onderzoek doen

Het niet doen van onderzoek op voorhand is een misser die veel mensen maken maar waar een makelaar uit Sittard jou wel op wijst.  Verdiep je zoveel als je kunt in de woningmarkt en de omgeving waar je wilt gaan wonen. Dit is niet alleen belangrijk voor de aankoop van een nieuw huis, maar ook voor de eventuele verkoop. Het zou zonde zijn om een lagere vraagprijs vast te stellen dan nodig is. Een makelaar en taxateur geven een goede inschatting in de prijzen.

Onrealistische prijsindicatie

Natuurlijk mag je helemaal zelf bepalen wat jouw vraagprijs is of jouw bod, maar een makelaar heeft hier een neus voor. Wellicht twijfelde je om een makelaar in Sittard in te schakelen juist omdat je de prijs zelf wilt bepalen. Toch is dat vaak niet aan te raden en voorkom je eventuele teleurstellingen.

Geen inspectie van het huis

Een makelaar kan ook een tussenpersoon zijn wanneer iets aan het huis geïnspecteerd moet worden. Denk bijvoorbeeld aan het onderzoeken van bodemkwaliteit in de tuin en het laten opsporen van asbest of houtworm. Als je zelf oplettend bent, kun je bij de makelaar aangeven of je nog iets wilt laten nakijken voordat je een koopcontract tekent, maar een goede makelaar kan dit ook adviseren wanneer hij iets niet helemaal vertrouwt. Heb je het contract getekend en je ontdekt daarna iets, dan is dat vaak voor jouw rekening.

Een hoop papierwerk

Er komt veel kijken bij een verkoop, zoals de administratieve en juridische afhandeling. Juist om deze reden kun je niet zonder een makelaar in Sittard. Met een makelaar weet je zeker dat het hele proces juist wordt afgehandeld. Mochten er later conflicten komen tussen jou en de koper of verkoper, dan kan en makelaar dat oplossen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Huis & DIY
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: