Betekenis van wc papier

Wat is wc papier?

WC papier of door sommigen toiletpapier genoemd is een speciaal soort papier dat gebruikt wordt voor het doen van je behoefte. Afhankelijk van het aantal vellen en de kwaliteit van het papier is het een stuk zachter dan normaal papier en dat is maar goed ook want het moet niet schuren bij gebruik.

Er zijn mensen die wc papier toilet papier noemen, maar dat is een feitelijk misverstand. WC staat voor watercloset oftewel de ruimte waar je in plast of poept. Het woord toilet is daar eigenlijk geen synoniem van, maar doelt op het verzorgen van je gezicht, bijvoorbeeld het aanbrengen van make-up of het wassen van je gezicht. Door de jaren heen zijn mensen dit met elkaar gaan verwarren. Toilet papier of doekjes worden dus ook wel gezien als gezichtsdoekjes.

Oorsprong van wc papier

Het eerste wc papier werd in de 14e eeuw geproduceerd in China. Een paar eeuwen later in 1857 werd in de Verenigde Staten het eerste machinaal geproduceerde wc papier gemaakt door Joseph Gayetty. Eerst als losse vellen, gedrenkt in aloë vera voor mensen die kampten met aambeien. Gewone mensen gebruikten meestal kranten om af te vegen. Geleidelijk aan ontstonden de rollen wc papier die we nu kennen en waar we tegenwoordig heel gemakkelijk over denken. 

Wil jij ook nooit zonder wc papier komen te zitten? Denk dan eens aan een wc papier abonnement. Super handig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *