Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van waterstofperoxide

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is waterstofperoxide?

Waterstofperoxide is een middel die zowel door in de industrie als door particulieren gebruikt wordt. Zo is het een populair en effectief middel om haar mee te bleken, bijvoorbeeld als je een blonde look wilt bewerkstelligen.

Eigenschappen van waterstofperoxide

Waterstofperoxide is een peroxide en oxidatiemiddel met desinfecterende, antivirale en antibacteriële werking. Bij spoelen en gorgelen of topische toepassing oefent waterstofperoxide zijn oxiderende activiteit uit en produceert het vrije radicalen die leiden tot oxidatieve schade aan eiwitten en membraanlipiden. Dit kan pathogenen inactiveren en vernietigen en kan verspreiding van infectie voorkomen.

Waterstofperoxide is bij kamertemperatuur een kleurloze vloeistof met een bittere smaak. Kleine hoeveelheden gasvormig waterstofperoxide komen van nature voor in de lucht. Waterstofperoxide is onstabiel en ontleedt gemakkelijk tot zuurstof en water waarbij warmte vrijkomt. Hoewel het niet-ontvlambaar is, is het een krachtig oxidatiemiddel dat zelfontbranding kan veroorzaken wanneer het in contact komt met organisch materiaal. Waterstofperoxide wordt in veel huishoudens in lage concentraties (3-9%) aangetroffen voor medicinale toepassingen en als bleekmiddel voor kleding en haar. In de industrie wordt waterstofperoxide in hogere concentraties gebruikt als bleekmiddel voor textiel en papier, als onderdeel van raketbrandstoffen en voor de productie van schuimrubber en organische chemicaliën.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Techniek & Wetenschap
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Jouw advertentie hier?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: