Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van water- en rioolkeuring

Inhoudsopgave

Leestijd: < 1 minuut
0
(0)

Wat is een water- en rioolkeuring? Daar geven we je nu antwoord op.

Elk gebouw is voorzien van waterleidingen en een aansluiting op het riool. Voor een comfortabel en hygienisch wonen en werken is het van cruciaal belang dat de kwaliteit van het water dat door de waterleidingen stroomt en de afvoer van afvalwater goed functioneert. Door op geregelde tijden een professionele waterkeuringen en rioolkeuringen uit te laten voeren weet je of alles naar behoren (blijft) functioneren.

Wat gebeurt er als waterleidingen niet onderhouden worden?

De meest voorkomende loodgietersproblemen zijn verstopte afvoeren en toiletten, lekkende kranen en leidingen, problemen met de boiler, lage waterdruk, en een lopend toilet.

Je realiseert je waarschijnlijk  niet hoezeer je afhankelijk bent van ordentelijk loodgieterswerk totdat je zichtbare problemen in huis ondervind. Een druppelende kraan hier, een trage afvoer daar – wanneer jouw huis ouder wordt, is het normaal dat je wat loodgietersproblemen krijgt. Sommige van deze problemen zijn eenvoudig genoeg om zelf te doen zonder al te veel moeite. Andere problemen brengen potentiële gevaren met zich mee en kan je beter overlaten aan een professional.

Daarnaast kunnen (gedeeltelijke) verstoppingen de smaak en kwaliteit van het drinkwater verpesten, nare geurtjes achterlaten of er kan sprake zijn van de opbouw van bacterieen zoals legionella, waar je erg ziek van kan worden. Door regelmatige controle en onderhoud kan je dit allemaal voorkomen.

Een verstopte riolering zorgt er dan weer voor dat afvoerwater niet op de juiste wijze kan wegraken en als gevolg daarvan schade en reukoverlast zal gaan veroorzaken.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Huis & DIY
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: