Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden

Betekenis van Warp Charging

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
0
(0)

De smartphone markt is heden ten dagen overspoeld met allemaal toestellen van alle denkbare merken. Goed nieuws voor de consument, maar dit kan er ook voor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ieder smartphone merk heeft op zijn beurt ook weer zijn eigen serie opladers Vandaag nemen we een type lader onder de loep die je telefoon razendsnel oplaad genaamd de “warp charger”. Op dit moment word dit type oplader alleen nog gemaakt door smartphone merk OnePlus. Maar wat is warp charging nu precies? Om daar achter te komen eerst even een kleine geschiedenisles in de ontwikkeling van OnePlus laders.

Oneplus heeft een breed assortiment aan telefoons en inmiddels ook al een boel OnePlus laders op de markt. Zo kwam er samen met de komst van de OnePlus 3 eerst de Dash charger, deze adapter laad je jouw OnePlus binnen 30 minuten op tot wel 63% batterij lading.  Dat is een hele prestatie als je bedenkt dat de batterij van de OnePlus 3 niet de kleinste is. Verder laadt de Dash Charge Adapter op consistente manier door. Ook de opvolgers van de OnePlus 3 (de 3T, 5, 5T, 6 en 6T) maakten allemaal gebruik van de Dash charging.

Vanaf de speciale uitgave van de OnePlus 6T genaamd McLaren Edition, is er een opvolger van de Dash charger geïntroduceerd.  Deze nieuwe en nog snellere oplader werd gedoopt tot de Warp Charger’. Niks is sneller dan warpspeed dat weten alle sci-fi nerds natuurlijk wel….

Toch kwam er met de komst van van de OnePlus 7T nog een broertje van de OnePlus laders op de markt. Deze wederom verbeterde snellere charger werd Warp Charge 30T genoemd. Dit komt omdat hij langer een charge van 30W kan volhouden, met als resultaat dat deze versie de batterij van je device van nul tot 70% kan laden in maar 30 minuten. Met de komst van de OnePlus 8 word het voltage omhoogd geschroefd naar 65W output. Deze update heet…. Je raad het vast al, Warp Charge 65T.

In 2021 doet OnePlus er wederom een schepje bovenop en komt met een turbo versie van de Warp Charger op de proppen. Deze versie heet wederom Warp Charge 65T en geeft nog steeds 65W output zoals bij het voorgaande model, het verschil zit hem in het toestel waar hij bij geleverd word. De OnePlus 9 Pro heeft speciale sensoren ingebouwd waardoor hij in staat is langere periodes hogere voltages aan te kunnen. Hierdoor laadt dit toestel nu helemaal vol in maar 29 minuten! Dit is alweer zo’n 10 minuten sneller dan de OnePlus 8T die hem voorging.

Hoewel andere telefoonmerken ook snelle opladers aanbieden is het voordeel van Warp Charging dat door deze speciale technologie je smartphone niet oververhit raakt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Techniek & Wetenschap
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: