Betekenis van…

Simpele uitleg over complexe woorden
Zoek

Betekenis van vroegtijdige ejaculatie

Inhoudsopgave

Leestijd: 2 minuten
5
(1)

Bij vroegtijdige ejaculatie is er sprake van een mannelijk orgasme dat te snel tot stand komt. Er is geen precieze indicatie van tijd voor het bepalen of een ejaculatie vroegtijdig was. Over het algemeen wordt uitgegaan van minder dan 15 seconden na het beginnen van geslachtsgemeenschap. In sommige gevallen is er zelfs amper sprake van stimulatie. De oorzaak is vrijwel altijd mentaal. Daarom zijn er gelukkig methodes om er iets aan te doen.

Vroegtijdig ejaculeren heeft een negatief effect op de relatie

In een romantische relatie is intimiteit belangrijk. Wanneer een orgasme bij de man te snel tot stand komt is er van een goede seksuele band meestal geen sprake. Dat heeft impact op jullie relatie in het algemeen. Daarnaast wordt de romantische band juist versterkt wanneer een koppel een uitstekende seksuele chemie heeft. In plaats van jullie relatie te versterken wordt deze juist zwakker wanneer er sprake is van vroegtijdige orgasmes.

Premature ejaculaties hebben een geestelijke oorzaak

Spanning en angst zijn veel voorkomende oorzaken voor een vroegtijdig orgasme. Ga daarom op zoek naar de oorzaak van mentale en geestelijke problematiek. Klachten zoals depressiviteit en overspannenheid gooien roet in het eten en zijn dikwijls werkgerelateerd. De oorzaak is dus lang niet altijd seksueel. Het lichaam is tenslotte een complexe machine die afhankelijk is van allerlei factoren.

Het probleem oplossen door te letten op de ademhaling

Er zijn een aantal relatief eenvoudige methodes om premature ejaculaties te bestrijden. De meest eenvoudige is wellicht het controleren van de ademhaling. Wanneer iemand seksueel opgewonden is wordt er sneller ademgehaald. Naarmate het hoogtepunt wordt benaderd gaat het tempo omhoog. Voor het lichaam is dat een signaal dat er een orgasme op komst is. Door dit mechanisme om te draaien wordt het tegenovergestelde effect gerealiseerd. Adem rustig en het lichaam denkt dat een orgasme nog wel even op zich laat wachten.

Mannen moeten op een andere manier masturberen

Voor mannen heeft masturberen vaak maar één doel. Dat is het zo snel mogelijk tot een orgasme komen. Terwijl dat juist niet de bedoeling is wanneer er sprake is van seks met een partner. Door de manier van masturberen aan te passen is het mogelijk om het lichaam op een andere manier te trainen. Hierdoor is het vanzelf eenvoudiger om het langer vol te houden in bed.

Via deze website kom je meer te weten over oorzaken en oplossingen voor vroegtijdige ejaculatie.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor u was!

Laten we deze post verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Uitgelegd door:

Deel het bericht op: