Betekenis van vrijmibo

VrijMiBo is een samenvoeging van drie woorden en het staat voor vrijdag middag borrel. De samenvoeging van deze woorden is gekomen om het zo lekker van de tong te laten rollen.

Het idee achter een vrijdag middag borrel is dat collega’s elkaar beter kunnen leren op zo’n avond. Maar het kan ook zijn om de werkdruk en stress even achter zich te laten en om even in een ontspannen sfeer wat te drinken. Vaak begint een borrel om 17:00 maar het kan ook eerder beginnen.

Ontwikkeling van VrijMiBo

Lange tijd is deze vorm van uitje erg populair geweest in Nederland. Maar na de economische crisis gingen veel bedrijven de VrijMiBo afschaffen, om zo geld te bezuinigen aangezien de drank natuurlijk wel een prijskaartje met zich meebrengt. Of bedrijven bezuinigden door beperkt drank aan te bieden, zo verdween de trend ook weer langzaam.

Op de websites van Geenstijl of Dumpert is de VrijMiBo een eigen leven gaan leiden. Het principe behoudend van op vrijdagen verschijnen is alleen de gedachte erachter flink veranderd. Als iemand op Dumpert de term VrijMiBo zal opzoeken, zal hij iets anders krijgen dan hierboven is uitgelegd. De VrijMiBo op Geenstijl of Dumpert is vaak een collage van foto’s van vrouwen, vaak schaars gekleed dan wel volledig naakt.

Tegenwoordig is de term van VrijMiBo dus langzaam van een gezellig bedrijfsmiddagje verandert naar iets dat geassocieerd kan worden met mannen. Ook auto’s of series of voedsel vallen nu allemaal onder deze term.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *